Алхамбра - Гранада

   
 
 

АЛХАМБРА/ГРАНАДА/ е незабравимо и задължително приключение за всеки един ценител на красота и символизма. Градините на това вълшебно място, изпълнени с най различни цветове и аромати създават една прекрасна и неповторима атмосфера. Палатите обогатени с арки, фонтани, пищна декорация са ясният пример за уменията на маврите да създават архитектура, която и до ден днешен изумява човечеството.

В пакета е включен входът в АЛХАМБРА - Хенералифе, СУЛТАНСКИТЕ ПАЛАТИ, градините, дворецът на Карлос V, преводач, местен локален екскурзовод, аудио слушалки и транспорт !!!

Как протича екскурзията?

Вековния мюсюлмански престой на Иберийския полуостров довежда до смесване на архитектурен стил и традиции с местното население. Това допринася и до създаването на този изумителен монумент наречен Алхамбра или "червеникавата" през който са минали различни династии, последната от която е назирската, носеща името на Мохамед ибн Назир Алахмар - нейният основоположник. Тук като в приказка са живяли султани със своите внушаващи страх войски, визири, съветници, робини, любовници, съпруги, наслаждавайки се на едно съвършенство, богатство и красота изразени в невероятната архитектура, градини, поезия, музика. Пример за това са многоборйните зали декорирани с калиграфии и епиграфии, цитиращи Коран или романтични поезии, ласерии със своите геометрични мотиви и арабеска изобразяващ растителноста, символизираща природата в мюсюлманския свят. Когато е изгонен и последния назирски султан Боабдил, Алхамбра става собственост на Католическите крале - Изабел и Фернандо. По-късно техния внук - Карлос V нарежда да се построи впечатляващия и до днес с форма, стил и размери палат, който носи и неговото име. Тук е и мястото, където Уошингтън Ървинг, настанен в покоите на вече починалия император, написва известните си Приказки за Алхамбра. Някой беше казал: ...няма по-голямо нещастие от това да бъдеш сляп и да не видиш Алхамбра....

Алхамбра /Гранада/ се намира на около 2 часа път и 145 км. от Малага. В предварително уреденият ден за екскурзията пред хотела в който сте се настанили ще пристигне автобус и екскурзовод от ANDALUTRAVEL, който ще Ви придружи до Алхамбра и обратно. По пътя екскурзоводът ще Ви запознава с важни моменти от историята и актуалността на Испания. По средата на маршрута ще направим кратка почивка от 20 минути. Една много интересна и приятна обиколка през която ще получите богата информация. Входът Ви в ЦЯЛАТА Алхамбра влиза в пакета от 80 евро на човек, като посещението вътре се прави с локален екскурзовод. След като прикючим ще слезнем до Гранада ( 8 мин. път ), където ще имате възможността да посетите Кралският параклис с тленните останки на Изабела Кастилска и Фернандо от Арагон - Католическите крале на Испания. Входът е по желание и не е включен в пакета. Свободно време за обяд и разходка в Гранада (опционално). Връщане в хотела.

ГАРАНТИРАНИ БИЛЕТИ ЗА ЦЯЛАТА АЛХАМБРА!!!

ЦЕНА 80 Евро

РЕЗЕРВАЦИЯ или Запитвания

ДОБРЕ ДОШЛИ В ГРАНАДА-АЛХАМБРА
 
   
   
   
   
   
   
   
   
 

 

 
 

 

   
За контакти телефони Испания: +34 687 15 25 22; email; teveric@yahoo.es