РАФАЕЛ ТЕХАДА и неговото ранчо с арена за корида,бикове и испанска раса коне в зоната на РОНДА

 
   
           
   
           
   
           
   
   
                   

РОНДА е известен, като града на коридата, бандолеросите, романтиката, виното и фламенкото. Това е мястото, където се е провела първата официална Корида в Испания. Тук започва движението бандолероси недоволни от Наполеоновото управление. В този град е отсядъл всяко лято Ърнест Хемингуей пленен от неговата романтика. Старата част на Ронда е успяла да запази своята автентичност. Улиците са типични бели андалуски лабиринти лесно заблудими, където се усеща една специална романтична атмосфера, благодарение на талантливи художници и музиканти. Мостът на града внушава респект и възхищение. Ресторантите с типчна местна кухня предлагат всякакви деликатеси, като Опашка на Бик, Гаспачо..... и разбира се придружени от виното на Ронда.

В пакета е включен транспорт, посещение на ранчо с арена за корида, бикове, коне испанска порода и бретон, локален екскурзовод,преводач, след което свободно време в Ронда !!!

Как протича екскурзията?

С тази екскурзия ще можем да видим и докоснем до автентичния живот на тореадорите и техните ферми. Ранчото на тореадора Рафаел Техада се намира на 15 мин. от Ронда, която е на около 120 км. от Малага. В предварително уреденият ден за екскурзията пред хотела в който сте се настанили ще пристигне автобус и екскурзовод от ANDALUTRAVEL, който ще Ви придружи до Ронда и обратно. Ще посетим първо ранчото на тореадора Рафаел Техада, след което ще отпътуваме за Ронда, където ще имаме свободно време за разходка и снимки.

ПРОГРАМА
Ранчото е с площ близо 200 хектара и се намира в Натурален парк в планините на Ронда, където се развъждат и отглеждат бикове от породата Браво и коне от чиста Испанска порода.
По време на обиколката на ранчото имаме възможността да видим следното:

  1. Ще се запознаем с отглеждането на биковете браво и конете от Испанска порода, процесът на избирането им, както и традиционното водене на воловете и конете.
  2. Ще посетим всичките заграждения, където ще видим животните на различните етапи на разстеж и ще станем свидетели на един конен спектакъл със жребецът Егуада от чиста Испанска порода.
  3. Ще се докоснем отблизо до животните, придружавайки, човекът, който се грижи за тях давайки им храна влизайки в територията на биковете.
  4. Ще направим с нашият автобус една обиколка на ранчото по време на която ще ни разказват интересни и любопитни неща за биковете и всичко свързано с тях, както и ще видим начинът им на живот и отглеждане.
  5. Ще видим по какъв начин се водят биковете и как точно се избира, кой от цялото стадо да влезе в арената.
  6. Ще посетим арената, където тореадора Рафаел Техада се подготвя за корида.

Посещението в ранчото е около 60/90 мин. придружени от местен екскурзовод. След визитата отпътуване за Ронда, където ще имаме свободно време за разходка и снимки. Връщане в хотела.

Екскурзията се извършва при минимален брой от 20 туриста

ЦЕНА 52 Евро

РЕЗЕРВАЦИЯ или Запитвания

ДОБРЕ ДОШЛИ В РОНДА- ГРАДЪТ НА РОМАНТИКАТА И КОРИДА

 

 

 

За контакти телефони Испания: +34 687 15 25 22; +34 628 36 79 47;email; teveric@yahoo.es