Съкровищата на Андалусия-ТУР изпълниен с красота, екзотика и автентичност

2018

 

Градове, които се посещават: Малага, Торемолинос, Гранада, Баеза, Убеда, Кордоба, Кармона, Севиля, Ронда.
   

За АГЕНЦИИ и ТУРОПЕРАТОРИ пишете ни на: email; teveric@yahoo.es или чрез попълване на този ФОРМУЛЯР

 

 

Изображения на места, които ще се посетят:
 
       
 
 • Маршрут:
 • Летище/Торемолинос
 • Торемолинос/Гранада с включен обяд
 • Гранада/Убеда/Баеза/ (музей на зехтина),Гранада с включен обяд
 • Гранада/Кордоба с включен обяд
 • Кордоба/Кармона/Севиля с включен обяд
 • Севиля с включен обяд
 • Севиля/Ронда/Торемолинос с включен обяд
 • Торемолинос/панорамна Малага/летище Малага с включен обяд

ПАКЕТА ВКЛЮЧВА:

 • Трансфер IN автобус и български екскурзовод)
 • Трансфер OUT+панорамна на Малага с включен обяд (автобус и български екскурзовод)
 • Автобус за тура (6 дни)
 • Български екскурзовод за тура (6 дни)
 • Посещение на Гранада с включен обяд (локален гид+слушалки+вход за Алхамбра – Хенералифе, градини, Палатите на Мексуар, Комарес, Лъвовете и Карлос V)
 • Посещение на Убеда (локален гид+вход в параклиса на Салвадор)
 • Посещение на Баеза с включен обяд (локален гид+вход в Катедралата)
 • Посещение на Музея на ЗЕХТИНА (локален гид+вход)
 • Посещение на Кордоба с включен обяд (локален гид+слушалки+вход в Джамията-Катедрала)
 • Визита на Кармона (локален гид+вход в Алказар)
 • Посещение на Севиля с включен 2 обяда (локален гид+слушалки+вход Катедрала+разходка с кораб)
 • Посещение на ранчо с арена за корида, бикове и коне и Ронда с включен обяд (локален гид в ранчото+свободно време в Ронда)
 • Хотели 4* (7 нощи на база полупансион – закуска и вечеря)

ХОТЕЛИ

Hotel Cervantes 4* в Торемолинос или подобен

Hotel Abades Nevada Palace 4* в Гранада или подобен

Hotel Eurostar Ciudad de Cordoba 4* в Кордоба или подобен

Hotel Isla Cartuja 4* в Севиля или подобен


 

 
 

Детайли по тура:

Първи ден Торемолинос - посрещане от български екскурзовод на летище Малага. Трансфер до хотел Сервантес в Торемолинос. Настаняване и вечеря.

Втори ден Гранада – закуска и потегляне за Гранада. Град, където се създава и първата крепост в чийто център е имало дърво грандада (на български - нар) дало и името й по времето на Кордобското емирство през осми век. По-късно се достроява от династията на зирите през XI в., а крайното й оформление е направено от назaрите XIII до XV в. период през който започва цветежа на Алхамбра – “червеникавата”. Тя е красива не само защото има градини с прелестни фонтани и архитектура с най-различни арки, колони и мотиви, а защото по стените й са гравирани безброй цитати от Коран и стихове написани от известни мюсюлмански поети, като например Ибн Замрак, Ибн Ал Хатиб... написани с арабският калиграфичен стил Куфа и Насх. Казват че дори и “гола” тя е интересна, защото е като безкрайна книга. Тук пада и последното мюсюлманско владение на Иберийският полуостров на 2 януари 1492 г. Гранада е известна и с най-старият си квартал датиращ от XI в. наречен Албайсин. По-късно императора Карлос V нарежда за построяването на палат приспособен за него и кралицата Изабел от Португалия. Място, където Уошингтън Ървинг създава книгата си “Приказки за Алхамбра” отседнал в покоите на императора няколко века по-късно след смъртта на Карлос.  Посещение на шедьовъра на мюсюлманската архитектура комплекса Алхамбра с градините, лятната резиденция на султаните - Хенералифе, дворците Мексуар, Комарес, Палата на лъвовете, двореца на Карлос V.След посещението слизане до самият град Гранада за обяд включен в пакета. Свободно време. Настаняване в хотела в Гранада. Вечеря.

Трети ден Гранада/Убеда/Баеза/Гранада – закуска и потегляне за Убеда, град чийто легенда разказва за създаването му от Тувал – наследник на Ной. Там ще посетим параклиса на Салвадор. След разходката ще потеглим за Баеза, където ще посетим Катедралата на града. Атмосферата тук кара пътешественика да усети духа на андалусийската култура и традиция. Този район е известен с производството на зехтин и многото оливни дръвчета в околностите. За това и ще отидем до известният Музей на Зехтина, където ще научим много за едно от основните препитания на хората в зоната. Обяд включен в пакета. След което ще се върнем в Гранада. Свободно време. Вечеря.

Четвърти ден Кордоба. Закуска. Потегляне за Кордоба, град създаден през 152 г. пр. Хр. от римският генерал Клаудио Марсело, наричан в миналто Кордуба. В него се раждат известни личности като Авероес (превел учението за мисленето на Аристотел на арабски-философ и теолог), Ибн Хасм (философ), Захрауи (бащата на модерната хирургия), Маймунидес (известен теолог, философ и лекар) и още много други. Когато пристигнем ше минем през известният Римски мост- Виа Агуста на река Гуадалкивир,  главната порта на града, площадът на Триунфа с паметника на Свети Рафаел, еврейският квартал - родно място на Маймунидес, където е издигнат паметник в негова чест, неописуемата кордобска улица на цветята. Ще посетим известната Джамия-Катедрала на Кордоба с 856 колони наподобяващи палми, михраба (мюсюлманският олтар) построен от Алхакам II с ярко изразен византийски стил, параклиса на карденал Саласар с картини на художника Антонио Паломино, разширението на бившата джамия направено от мюсюлманският диктатор Алманзор – откраднал камбаните на катедралата на Сантиаго в Сантиаго де Компостела, използвайки ги за свещници. Ще затаим дъх от прелестите на този невероятно красив монумент – Джамия и по средата й изградена Катедрала с разрешението на Карлос V.  Разходка и показване от вън на Кралският дворец и музеят на Инквизицията– входовете опционални. Обяд влючен в пакета. Настаняване в хотела в Кордоба. Вечеря.

Пети ден Севиля – Закуска. Потегляне за Севиля. По пътя ще се отбием до Кармона - град съществуващ от времето на тартези, финикийци, картагенци, римляни, мюсюлмани. През 1245 г. превзет от Фернандо III крал на Кастиля. Ще се насладим на архитектурен стил изграден през вековете, заедно със своите типични андалусийски улички. Придружавани от местен екскурзовод ще посетим  палата наречен Алказар на Кармона, построен от мюсюлманите и реставриран от Педро I или “жестокият” както са го наричали. Обяд включен в пакета. Настаняване в хотела в Севиля. Вечеря.

Шести ден Севиля – закуска. Този град е създаден през 206 г.пр. Хр. от от римският консул Публио Корнелио Есциприон по време на втората пуническа война между Картаген и Рим. Известен с името си Италика е и родното място на императорите Траян и Адриян. Точно тук се създава испанската Инквизиция през 1478 г. по време на Католическите крале Изабел и Фернандо. Ще посетим Катедралата на Севиля с местен екскурзовод и преводач на български. Вътре ще можем да видим най-големият олтар в християнството, гроба на Христофор Колумб и на неговият син Ернан Колумб, картини на Мурильо, Гоя, Зурбаран, Луис де Варгас и много други художници. В Катедралата са погребани още много известни личности свързани с историята на Испания – Свети Фернандо III, Алфонсо Х “Мъдрият”, Педро “Жестокият”…Ще ви разкрием тайните символи на този монумент скрити в картини, склуптори и архитектура. Катедралата на Севиля е един от символите на готическият стил в световен мащаб. След посещението ще минем през еврейският квартал Санта Круз, Градините на Мурильо, паметникът на Христофор Колумб, площад Испания построен по време на Иберо-Американската експозиция в Севиля през 1929, Златната кула, дворецът Сант Телмо – днешното президенство на Андалусия, първата цигарена фабрика в Испания – днес университет. Разходка и показване на Кралският дворец - Алказар от вън– вход опционален. Свободно време. Обяд включен в пакета. Прибиране в хотела в Севиля. Вечеря.

Седми ден Ронда/Торремолинос – закуска. След това ще потеглим към Ронда – града на РОМАНТИКАТА. На 15 км.от него ще се отбием до ранчото на известнят тореадор Рафаел Техада и заедно с местен екскурзовод и преводач-водач на български език, ще обиколим  фермата за около 90 мин. Тя е с площ близо 200 хектара и се намира в Натурален парк в планините на Ронда, където се развъждат и отглеждат бикове от породата Браво и коне от чиста Испанска порода.           По време на обиколката на ранчото имаме възможността да видим:   
Ще се запознаем с отглеждането на биковете браво и конете от Испанска порода, процесът на избирането им, както и традиционното водене на воловете и конете.
Ще посетим всичките заграждения, където ще видим животните на различните етапи на разстеж и ще станем свидетели на един конен спектакъл със жребецът Егуада от чиста Испанска порода.
Ще се докоснем отблизо до животните.
Ще направим с нашият автобус една обиколка на ранчото в стил “Джурасик Парк” по време на която ще ни разказват интересни и любопитни неща за Тауромакията, битието на тореадорите, биковете и всичко свързано с тях, както и ще видим начинът им на живот и отглеждане.
Ще разберем по какъв начин се водят биковете и как точно се избира, кой от цялото стадо да влезе в арената.
След тази разходка, ще посетим частната арена на тореадора Рафаел Техада, където се подготвя за кориди. Там ще имаме възможноста да се докоснем до неговите “инструменти” и да научим как се торира. Ще можем да видим и пипнем, бретонски кон използван в коридите. След посещението ще потеглим за Ронда (15 мин. път), където ще оставим групата в старата част на града за разходка. Наричан още градът на Романтиката, разположен на 723 м. надморска височина, мястото, където се намира една от най-старите арени на биковете, където е торирал известният тореадор Педро Ромеро. Град на бандолеросите, любимо място на Хемингуей, Ронда пленява със своята красота, чар и романтичен стил. Обяд включен в пакета.Свободно време. Заминаване и настаняване в хотела в Торемолинос. Вечеря.

Осми ден Торемолинос/Малага/Летище. Закуска. Свободно време. След напускане на хотела в 12:00 ч. ще направим панорамна обиколка на Малага. Ще преминем през главният и озеленен булевард Андалусия, където ще видим кметството на Малга, националната банка на Испания, красивата Алказаба, фонтаните на Трите нимфи, паметника на Ханс Кристиян Андерсен, монумента на маркиз Лариос, палми с накацали зелени папагали, градини с най-различни видове растения, фара на пристанището. След това ще се изкачим на хълма наречен Гибралфаро, където ще направим кратка пауза, слизайки от автобуса, за да се насладим на пейзажа, който ще се открие пред нас виждайки Малага от високо. След като направим снимки ще потеглим отново към кметството, където автобуса ще ни остави и групата ще бъде заведена до Катедралата на града (вход опционален по желание – не е включен в пакета), Алказабата на Малага създадена през XI в. от мюсюлманите (вход опционален по желание – не е включен в пакета), родната къща на Пикасо (вход опционален по желание – не е включен в пакета). Обяд включен в пакета. Свободно време. Трансфер до летището на Малага, където българският екскурзовод ще помогне на групата за чекирането.

----------------Край на услугата--------------

   
     
     
 
 
       
 
   
 
             
 
За контакти телефони Испания: +34 687 15 25 22; +34 628 36 79 47;email; teveric@yahoo.es