Малага

   
 
malaga
         

Малага. Финикийците произхождащи от зоните обхващащи Израел, Сирия и Ливан, били известни с търговията извършвана в райони на северна Африка и крайбрежието на Иберийксия полуостров, която се е дължала на умението да се придвижват по вода, на усвоена навигационна техника, както и на способноста да строят и управляват бързи триремни кораби (отначало били биреми). Така и успяват да колонизират територии в днешна Испания обитавани от племена, една от които са нарекли Малака – Малага, 8 век п. Хр. Този богат на история град е бил управляван през вековете от Картаген, Рим, германски племена, различни мюсюлмански династии, за да бъде окончателно превзет от Католическите крале през 1487.  Ето тази смесица от култури, традиции и религии, маркира нейната специфичност, определяща я като един от най-красивите градове в Испания, пред който няма да останеш безразличен. И всичко това, благодарение на красивите й монументи, градини, гастрономия, история и чар. Родно място на известни личности, като големия поет и философ Ибн Габирол, Антонио Кановас да Кастио-политик и испански историк, Пабло Пикасо - художник, чийто картини днес са с безценна стойност. Посетена в едно от пътуванията си и спомената с възторг в разказите на един от най-известните пътешественици в мюсюлмансия свят Ибн Батута. През Малага отсяда и писателя на приказки Ханс Кристиан Андерсен. Това е и родният град на Антонио Бандерас.

 

Как протича екскурзията?

В предварително уреденият ден за екскурзията пред хотела в който сте се настанили или на пристанището на Малага (ако пътувате с кораб) ще пристигне автобус с екскурзовод на ANDALUTRAVEL с който ще направим панорамна обиколка на Малага. Ще преминем през главният и озеленен булевард Андалусия, където ще видим кметството на Малга, националната банка на Испания, красивата Алказаба, фонтаните на Трите нимфи, паметника на Ханс Кристиян Андерсен, монумента на маркиз Лариос, палми с накацали зелени папагали, градини с най-различни видове растения, фара на пристанището. След това ще се изкачим на хълма наречен Гибралфаро, където ще направим кратка пауза, слизайки от автобуса, за да се насладим на пейзажа, който ще се открие пред нас виждайки Малага от високо. След като направим снимки ще потеглим отново към кметството, където автобуса ще ни остави и групата ще бъде заведена до Катедралата на града (вход опционален по желание – не е включен в пакета), Алкасаба на Малага създадена през XI в. от Бадис Ибн Хабус - трети зирийски султан на Гранада (вход включен в пакета), родната къща на Пикасо (вход опционален по желание – не е включен в пакета).

Продължителността на екскурзията е 6 часа и завършва, като екскурзоводът Ви остави пред Вашият хотел. Минималната бройка за провеждането са 20 човека.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАНАИРА НА МАЛАГА

ЦЕНА 43 Евро

РЕЗЕРВАЦИЯ или Запитвания

ДОБРЕ ДОШЛИ В МАЛАГА
 
   
   
   
   
   
   
   
   
 

 

 
 

 

   
За контакти телефони Испания: +34 687 15 25 22; email; teveric@yahoo.es