Екскурзии в Мароко 2021

Мнения на туристи пътували с Мишо Иванов ЛИНК
 

МАРОКО 2021 – ОТ ИМПЕРСКИТЕ СТОЛИЦИ ДО ЗАГАДКИТЕ В САХАРА

 
8 дни / 7 нощувки в Мароко
Маршрут:  София - Маракеш – Аит Бен Ходдоу – Уарзазат – Тинхир – Ерфуд – Ерг Чеби (Сахара) - Фес - Мекнес – Рабат – Казабланка – Маракеш – София


Съвети за Мароко ВИЖ

Екскурзии в Мароко 2021 с екскурзоводи Мишо Иванов и Теди Валентино

Директни полети София/ Маракеш/София

Само в тази програма:

  • НОВО! Включено посещение на градината на Жак Мажорел в Маракеш.
  • НОВО! Възможност да опознаете дивата и автентична Сахара с джипове 4х4, като и среща с фамилия номади, живеещи далеч от цивилизацията.
  • НОВО! Посещение на касбата Оудая в Рабат – място надминаващо по красота синият град Шефшауен с красиви сини лабиринтни, автентични улички с декорирани дървени порти, украсени с различни мотиви, от където се открива гледка към Атлантическия океан и река Бу Регрег.
  • Незабравима нощ в Сахара - лагера в пустинята в началото на най-красивите дюните.
  • Възможност за разходка с камили (керван) по дюните на Ерг Чеби.
 

Чудиш се дали си заслужава да пътуваш в Мароко? Изгледай видеото с наши екскурзии в тази страна, за да откриеш отговора...

 

Информация с цялата програма за Мароко

ЛИНК
Програма
1.Първи ден (вторник):  София - Маракеш    


Среща на летище София, Терминал 1 с нашия представител в 13:30 часа. (два часа преди полета). Регистрация за директен чартърен полет BGH 2001 София – Маракеш на BH Air в 15:30 часа (продължителност около 4 часа и 30 мин.). Кацане на летище Маракеш в 18:00 часа. Посрещане от Вашия професионален екскурзовод в Мароко (обслужването на място е изцяло на български език). Трансфер и настаняване в хотел - Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Вечеря и нощувка.

  2.Втори  ден (сряда):  Маракеш        
Закуска.  Туристическа обиколка на Маракеш.
Включва посещение на Градините Менара, Паркът на Лайла Хасна, джамията Кутубия, която ще видим отвън /Koutoubia Mosque/, Двореца Байя /Bahia Plalace/, площад "Джема ел-Фна" /Jemaa el-Fnaa Square/, лабиринтните улички на Медината, Жак Мажорел (входна такса включена в цената)


Вечерта допълнително, по желание: посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната и демонстрация на конна езда (напитките се заплащат допълнително) – 55 евро  (заявява се и се заплаща на място към екскурзовода).
Забележка: За тези, които се запишат за спектакъла, вечерята  в хотела не се губи, а се заменя с обяд в същия ден.

3.Трети  ден (четвъртък): Маракеш-Аит Бен Хадду-Уарзазат

Закуска и отпътуване за Уарзазат. Ще се отправим по пътя, през който са пътували в миналото керваните с цел търговия и размяна на стока, преминавайки през Високия Атлас и зоната на Тизин Тишка, която се намира в него, образувана от  криволичещи пътища, които стигат 2260 м. надморска височина. По пътят спирка в ксара Аит Бен Хадду, където ще имаме свободно време за обяд (опционално) и самостоятелна разходка. Пристигане в града на киното Уарзазат, наричан още „Вратата на Сахара”, където ще посетим Музея на киното, в който ще видим декори и реквизити, използвани в различни филми, като „Клеопатра“, „Индиана Джоунс“, „Сахара“, „Аладин“ и много други.  Настаняване в хотел Le Riad 4* или подобен.  Свободно време. Вечеря и нощувка.

4.Четвърти ден (петък): Уарзазат - оазис Тинхир – Каньоните Тодра - Ерфуд – Ерг Чеби (Сахара)

Закуска. Отпътуване към Ерфуд. Едно пътешествие изпълнено с оазиси и живописни пейзажи, преминаващо през пролома Тодра и оазиса Ел Джорф /El Jorf/, където палмовите дървета са в контраст с цветовете на сградите и пясъците на пустинята. Ще минем през величествените Каньони Тодра, където ще направим кратка пешеходна разходка в основата на тези много високи, страховити и отвесни скали, наслаждавайки се на внушаващия пейзаж, създаден от майката природата. След това ще спрем за обяд (не е включен в цената) в един от традиционните ресторанти, които ни предлага зоната.
Пристигане в лагера в пустинята. Ще се настаним и прекараме нощта в бунгалата на Auberge Kasbah Laila 4*, разположен в началото на дюните.
По желание: Шофиране и приключения на открито с АТВ по дюните на Ерг Чеби, придружени от инструктор – заявява се и се заплаща на място. Продължителност 1 час. Цена на човек 55 евро (при минимум 10 човека).

5.Пети ден (събота):  Ерг Чеби – Ал Рашидия – Миделт – Азру – Ифран - Фес                    
Сутринта по желание: Разходка с камили и посрещане на изгрева сред тайнствената, мистична и невероятно красива пустиня Сахара. След като се качим на камили, ще се се разходим по едни от най-красивите дюни на Сахара, наслаждавайки се на този вълшебен и величествен пейзаж - заявява се и се заплаща на място. Цена: 18€ на човек (при минимум 10 човека).
След като се насладим на изгрева в пустинята и закусим, ще имате свободно време.
По желание: Екскурзия с джипове 4х4 (по 4 човека в джип) по дивата и автентична Сахара за 2 часа. Цена 30€ на човек (при минимум 12 човека).

Отпътуване за Фес. По пътя ще се направим спирка на фабрика за фосили в Ерфуд, в която се обработват различни видове камъни, мрамор и фосили, типични за района. Настаняване в хотел Menzeh Zalaagh II 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.
6.Шести ден (неделя): Фес                                                                                                                           

Закуска. Днешният ден е посветен на Фес. Ще потеглим първо към Кралския дворец със седемте златни порти, където ще слезем от автобуса и ще направим снимки отвън. Непосредствено до него се намира старият еврейски квартал наречен Мелах, създаден през 1438 г. После ще потеглим към хълма, на който е разположена една от старите наблюдателници на Фес, наречена Борш, от където ще се насладим на Медината от високо, която прилича на Йерусалим, гледан от Елеоновия хълм. След като приключим с пейзажите, ще посетим старата Медина с над 9 000 лабиринтни улички, която е най-голямата пешеходна зона в света - паметник на Юнеско. Ще видим как се обработва и боядисва известната мароканска кожа, посещавайки една от най-старите им фабрики. Ще се отбием до площада Нежарине - мястото, където се свързват всички улички от Медината. След това ще посетим ателиетата за сувенири, където ще видим обработката на бронз и гравирането върху него на ръка. Ще видим отвън сградата на стария воден нощен часовник на Медината – Клепсидра, след което ще посетим медресето Боу Инания. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

7.Седми  ден (понеделник):  Фес - Мекнес - Рабат - Казабланка                                              

Закуска. Отправяме се към Казабланка, като по пътя първо ще спрем в Мекнес, бивша имперска столица по време на царуването на Мулай Исмаил, края на 17-ти и началото на 18-ти век.  
На път за Казабланка, разглеждане на столицата Рабат. Обзорната обиколка на града включва мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан (отвън). След това ще посетим касбата Оудая, място, което ще Ви възхити с красивите сини лабиринтни, автентични улички с декорирани дървени порти, украсени с различни мотиви, стигайки до “La plataforma del semáforo” от където пред нас ще се открие една великолепна и внушаваща гледка на Атлантическия океан и река Бу Регрег (мястото, където са се събирали пирати), вливаща се в него, както и дългите плажове.
Пристигане в Казабланка. Настаняване в хотел Le Zenith 4*  или подобен. Вечеря. Нощувка.

8. Осми ден (вторник):  Казабланка - Маракеш - София

Закуска. Посещение на величествената джамия „Хасан II” в Казабланка, романтично вдадена във водите на Атлантическия океан - емблема на града (за желаещите да я посетят отвътре, входът се заплаща допълнително на място 13€ на човек).  След свободното време ще потеглим за Маракеш, минавайки през богатия квартал на Казабланка, наречен Анфа. Пристигане в Маракеш.
Трансфер до летище Маракеш за обратен полет до София в 19:00 ч. с авиокомпания „BH Air”. Кацане на летище София, Терминал 1 в 01:20 ч. на следващия ден.

Дати

Човек в двойна стая

Единична стая

Допълнително легло

Дете до 12 г. с 2‘ма възрастни

18.09.21–25.09.21 798 € / 1561 лева 885 € / 1731 лева 775 € / 1516 лева 698 € / 1365 лева
16.10.21- 23.10.21 798 € / 1561 лева 885 € / 1731 лева 775 € / 1516 лева 698 € / 1365 лева
За всички записани, в случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятсване на пътуването, туроператора ще възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване!
Виж информацията за цялата програма на този ЛИНК
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ни пишете на следните имейли: teveric@yahoo.es; mishoivanov@costafrica.com или попълнете този ФОРМУЛЯР
Програмата се повтърждава 30 дни преди отпътуването. За контакти телефони Испания: +34 687 15 25 22;email; teveric@yahoo.es или mishoivanov@costafrica.com