Екзотичен тур в южно Мароко
 
С КАКВО Е РАЗЛИЧНА тази екскурзия? Ето и обяснението на екскурзоводът Мишо Иванов в YouTube: ЛИНК
Маракеш, Уарзазат, Ерг Чеби, Мерзуга, Ерфоуд, Рисани, Кхамилия, Каньони Дадес,Боумалне Дадес, Келат Мгоуна, Каньони Тодра, Аит Бен Хаду.
 

ГОТОВИ ЛИ СТЕ за ИСТИНСКО - АВТЕНТИЧНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ в Мароко?

ЕКЗОТИЧНО Мароко - АндалуТравел съвместно с Грийн Травел България
 
ЕКЗОТИЧЕН тур 4* Риади.

от 22.05.19 до 29.05.19

Цена на ЕКСКУРЗИЯТА:

600 €

 

22.05.19 - 29.05.19
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

ПАКЕТА ВКЛЮЧВА:
-7 нощувки на база ПОЛУПАНСИОН в 4* хотели-риади със закуска и вечеря.
-Трансфер от представител на фирмата в Маракеш-летище/хотел/летище.
-Транспорт с климатик и шофьор
-Екскурзия с камили и спане в номадски хайми с включена традиционална вечеря.
-Тур с джипове 4х4.
-Посещения на забележителности и монументи обявени в ПРОГРАМА И МАРШРУТ.
-Медицинска застраховка с покритие 5000€ за лица до 65 години
-Входни такси за всички обекти по програма с изключение на тези за които е дописано

ПАКЕТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  1. Алкохолни и безалкохолни напитки с вечерята по хотели и хайми
  2. Обяди.
  3. Суплимент сингъл общо 140€ за целия престой.
  4. Разходка с АТВ в пустинята (50 EU при минимум 6 човека)
  5. Разходи от личен характер.
  6. Разходка с АТВ в пустинята (50€ при минимум 6 човека)
  7. Застраховка "Отмяна на пътуване" по желание.
Условия за резервация:
- 40% при резервация
- 30 работни дни преди заминаване 100%

*Туроператора запазва правото си да променя параметрите по програмата.
*Минимален брой туристи за провеждане на програмата 10 човека.
*Максимален брой туристи за провеждане на програмата 18 човека.
Екскурзията ще се води на български език от Мишо Иванов. Мнения на туристи пътували с него. ВИЖ

ПЪТЕПИС ЗА ЕКЗОТИЧНИЯТ ТУР В ЮЖНО МАРОКО 2016 от Мишо Иванов ЛИНК.

Вижте снимки и клипове от минали екскурзии проведени с нас ВИЖ

Съвети за туристи в Мароко от Мишо Иванов ВИЖ

Изображенията, които се виждат в продължение са направени и споделени от участниците в екскурзиите на ЕКЗОТИЧНО МАРОКО през 2017/18 организирана от нас- АндалуТравел и партньора ни в България - Грийн Травел (изключение правят няколко снимки, които са по-стари).

ПРОГРАМА И МАРШРУТ:
1. Първи ден - Маракеш
Посрещане на летището в Маракеш от наш екскурзовод и трансфер до Riad Maialou и Riad Marana или подобни. Настаняване, свободно време и вечеря.
  2. Втори ден - Маракеш, Високият Атлас, Тизи Нтишка, Келат Мгоуна и Каньони Дадес    
След като закусим ще потеглим от Риада в 8,30ч. преминавайки Високият Атлас през криволичещите пътища на Тизи Нтищка, където ще осъществим няколко спирки, за да направим снимки на този забележителен пейзаж. Ще преминем покрай града Варзазат, долината на розите при Келат Мгоуна (розите се събират началото на месец май), ще спрем за обяд (опционално), ще преминем през планината, чийто скали наподобяват пръсти на маймуна и за това се казва така. Когато пристигнем при Каньоните Дадес ще се изкачим с буса на най-високата им точка, ще оставим транспорта да се прибере празен до Риада ни, а ние ще слезем пеша (30 мин. път) наслаждавайки се на тези огромни и внушаващи скали. Настаняване в Hotel Babylon Dades или подобен. Вечеря.
3. Трети ден - Каньони Дадес, Каньони Тодра, Тоуруг, Тингдад, Ерфуд, ЕРГ ЧЕЕБИ-САХАРА!!!
След като закусим ще потеглим посока САХАРА. По пътя първо ще се отбием до величествените Каньони Тодра, любим кът на алпинистите в Мароко, известен с високите и стръмни скали и неописуемата гледка, която ни предоставя природата. След като направим разходка там ще продължим за Ерфуд. От този момент на там ще забележим как климата се променя, вече няма да има толкова зеленина, почвата ще е тотално различна и червеникава, а температурите ще се покачат. Трябва да бъдем наблюдателни, защото ще можем и да видим стада от едногърби камили. Ще спрем за обяд (опционално). Ще преминем през оазисите на Тоуруг и Тингдад. Малко преди да пристигнем до пустинята ще спрем, за да се ......спуснем под земята и да разгледаме изсъхналите стари водни подпочвени канали, наречени КХЕТАРА. След като приключим ни остават близо 40 мин. път до Ерфуд, град - оазис в Сахара, от където вече ще започнем да навлизаме в пустинята-отначало каменна и после ПЯСЪК. Там се намира ЕРГ ЧЕЕБИ (единствените пясъчни дюни в Сахара). По пътя ще посетим една от многобройните фабрики в зоната за обработка на мрамори с фосили, където ще ни разкажат историята и покажат процеса на производство им. След това посещение ще потеглим и настаним в нашия hotel Alberqe du Sud или подобен, който се намира в пустинята. Вечеря.
4. Четвърти ден - из САХАРА с джип 4х4 - Erg Chebi, Merzuga.
Този ден ще бъде ИЗКЛЮЧИТЕЛНО интересен тъй като ще се докоснем до автентичното Мароко. След като закусим ще потеглим с джипове 4х4, преминавайки през зони с втвърден пясък формирани от милиони години и пясъчни дюни, разкривайки един неуписуем пейзаж. След това ще тръгнем паралелно по границата на Алжир, за да стигнем до зоната от където се добиват фосили, запазени в земната кора от праисторически времена. По-късно ще посетим дълбоки мини/рудници (без да се спускаме в тях). Ще видим изоставено селце от французите по времето на Протектората, направено в стил ТАПИАЛ (кал, пясък и вода). Ще посетим местните номади живеещи далеч от цивилизацията в САХАРА, където ще научим за повече тях. Там ще бъдем техни гости и те ще ни почерпят чаша ментов берберски чай (магреби). След това ще минем през селцето на черните хора, които ще ни запознаят с тяхната култура и танци. Свободно време за обяд (опционално). Ще продължим като ще преминем през един оазис. Прибираме в hotel Auberge du Sud или подобен. Свободно време за релакс. Вечеря.
5. Пети ден - Сахара.
След като закусим спокойно ще можем да наемем АТВ (опционално) за един час и да направим една разходка из дюните на Сахара, придружени от инструктор. Тези, които не желаят могат да останат в хотела и да се наслаждават на прекрасния ден. В 12.00 часа ще оставим стаите на хотела, след което ще обядваме (опционално) и ще изчакаме камиларите да ни предоставят камилите - на всеки един по една. Първо ще вземем със себе си най-необходимия багаж (останалият го оставяме в хотела до следващия ден). Тук започва най-ЕКЗОТИЧНОТО в тази екскурзия. На гърба на камилите ще преминем близо един час път, навлизайки вътре в САХАРА, където се намира нашия лагер заобиколен от дюни. Ще усетим тишината на пустинята, която те кара да настръхнеш. Ще оставим багажа ни в хаймите, където ще спим по-късно и веднага след това ще се изкачим на някой хълм, за да видим залеза на слънцето. След това ще вечеряме типична берберска храна и започва купона... При ясно време, ще можем да видим небе с много падащи звезди.
6. Шести ден - САХАРА - Варзазат
Сутринта рано ще можем да станем, за да видим впечатляващия пустинен изгрев. След като закусим на спокойствие, ще се качим на камилите и ще потеглим обратно към хотела, където се намира останалия ни багаж. От там ще потеглим с буса за Варзазат, минавайки през красивия оазис на Скоура, място с насадени палми, от които се добиват датили. По пътя е възможно да срещнем търговци, от които да си купим .......камилско мляко, но внимавайте, защото не понася добре на всеки. Ще спрем за обяд (опционално). Ще преминем през зоната, където се свързват Анти с Високия Атлас. Когато пристигнем във Варзазат, ще направим панорамна обиколка на града, ще минем покрай Студио Атлас (влизането в него не е включено в програмата), място, където са снимани филми, като Гладиатор, Сахара, Игра на тронове и т.н. Ще имаме един час свободно време в града. От там ще се настаним в Kazbah Zitoune Ouarzazate или подобен, който се намира извън града. Настаняване и вечеря.
7. Седми ден - Варзазат, Аит Бен Ходоу, Тизи Нтишка, Маракеш
След като закусим ще потеглим за Маракеш, но на 30 мин. път от Варзазат ще направим ОЩЕ ЕДНА ГОЛЯМА АВАНТЮРА. Ще посетим Аит Бен Ходоу, каазба град направен от кал, пълен с малки лабиринтни улички и много автентични и ПРАШНИ магазини. Тук са снимани филми, като Гладиатор с Ръсел Кроу, Игра на тронове. Важното в случая е че ще Ви оставим сами ( около два часа), без придружител, който само да Ви подвиква "Хааааайде група, тръгваме...." за да можете да се разхождате, снимате, гледате, контактувате и пазарувате, посещавайки различните местни ателиета, които предлага това автентично и старо място, обслужвано от локалните бербери, които няма да пропуснат да Ви предложат камили в замяна на нещо. Ще можете (опционално) да посетите къщите на жители от каазбата, да видим как живеят, къде готвят или спят. Знаете ли че вътре на повечето от тях до кухнята например се намира обора с животните, които отглеждат и ги дели само една отворена арка? Ще можете да видите как се рисува с шафран, ментов чай или лупа, автентични местни катинари, бижута, накити, картини, камъни, ножове, кожени стари чанти.... Като приключим и се убедим, че няма загубени, ще посетим местен традиционен ресторант (опционално), за да можем да обядваме. После потегляме през Високия Атлас за Маракеш - червеникавия град оазис. Ще пристигнем към 18.00 часа следобед и след като се настаним в Riad Maialou и Riad Marana или подобни, ще можете да си направите една разходка сами в града и да посетите площада Джема Елфна, Медината или зоната на Джамията Коутубия (от вън). На площада можете да видите разказвачи на приказки, танцьори, акробати, дресьори на маймуни или змии, комедианти, местна традиционна скара (яжте винаги там, където има най-много местни...), известните щандове за натурален сок от портокал, сладки, датили. Можете и да си направите традиционална татуировка с кана или да си пазарувате по многобройните щандове отворени до късно. По желание можем да влезем в местната автентична аптека (най-голямата в Маракеш), където ще ни направят презентация, след която ще можем да си купим различни подправки, като шафран, расалханут, нежела, кремове, помади, арганово масло, женшен, арника, азаара....100% натурални. Вечеря.
8. Осми ден трансфер Риад/летище Маракеш.
След закуска в предварително уговорен час ще пристигне бус, за да ни закара от Риада до летището на Маракеш.
ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ или РЕЗЕРВАЦИЯ ПОПЪЛНЕТЕ ТОЗИ ФОРМУЛЯР
ВИЖ ПЪТЕПИС ЗА ЕКСКУРЗИЯТА през 2016 В ЕКЗОТИЧНО ЮЖНО МАРОКО ТУК

Програмата се повтърждава 30 дни преди отпътуването.

За контакти телефони Испания: +34 687 15 25 22; +34 628 36 79 47;email; teveric@yahoo.es