nosotros
 
 
 

Кои сме ние?

   
Ние - AndaluTravel, сме сътрудници на CostAfrica, испански ТУРОПЕРАТОР - C.I.AN-29579-3 B92134022 и отговоряме чрез горепосочената фирма за целия български пазар насочен към Испания, Мароко, Португалия и Гибралтар, организирайки екскурзии, турове, трансфери, пакети (без самолетни билети) за посочените държави. Адреса ни е: c/ Casablanca, 11 La Nogalera, Torremolinos 29620, Málaga (España).  
   

Мишо Иванов е роден на 26.03.1973 г. в София. Работи като екскурзовод в Андалусия и Мароко. Изучавал е история на Испания, история на Мароко, история на изкуството, ислямска култура и религия, ислямски завоевания в Оксидента, нрави и традиции на берберския народ в Мароко. Говори български, испански, руски и английски езици. Живее в Испания от 30 г. Мишо е човек с организаторски умения, познания в материята и искрени отношения към хората, с които работи.    
  Мишо Иванов е автор на книгата "Ислямът и последният Пророк Мухаммад", в която се разказва за живота на арабите преди раждането на Пророка Мухаммад, неговата биография и последиците от смъртта му. Скоро ще бъде публикувана на български език и пусната на пазара.    
     
  Мишо Иванов съпроводи ДВА ПЪТИ екипът на прогамата БЕЗ БАГАЖ с Биляна Траянова и Валери Белчински в Мароко през 2014 година и Андалусия през 2016 година, където снимаха документален филм за забележителностите на тези прекрасни и колоритни страни. Всички епизоди заснети с негова помощ и участие, можете да гледате в Без Багаж в Мароко и Без Багаж в Андалусия. На 18.02.2019. Мишо даде интервю по Дарик Радио за Мароко, което се излъчи директно онлайн. Можете да го гледате на този ЛИНК      
Снимки и контакт с Мишо Иванов ТУК

   
Мишо Иванов

 

 
   

 

 
   
Мнения на туристи пътували с нас!!!

Мишо е най-сърцатия гид с когото съм пътувала! Има силно присъствие, погрижи се за всеки поотделно, отговори на всичките ни духовни (и битови;-) ) нужди, беше разпознаваем сред множеството хора,не ни назидаваше когато нарушавахме правилата (нужни за една група от 40 човека), разсмиваше ни и направи пътуването ни очарователно Благодаря и му пожелавам успех! Бих се включила в една нестандарна обиколка на Южна Испания.

Паула Паттон

Приеми моите Адмирации Мишо! Страхотен човек и професионалист! Възхитена съм от организацията! Такава голяма група и такава организация до най-малката подробност, не може да не бъде отбелязана. Нямаше напрежение, нямаше нещо което да липсва, нямаше нещо, което да ни притеснява. Питаха ме близките, как беше в тази различна страна? Приказно, как да е! И да е имало някакви притеснения, те вече не съществуваха в момента, в който нашият гид каза: ,,Аз съм Мишо"! Каква организация на безопасност и спокойствие в Медината само! Браво Мишо! Забелязва се, че работиш със сърцето и душата си. А колко информация, а как я поднасяш само, с такава лекота ти я поставяш направо в душата ни. Няма как да не я разбере и да не я усети човек. Впечатлена съм от бързият ти ум и памет на дати и събития. Пътувала съм много и съм била с различни агенции и хора, които бяха нашият Гид, но този път, пътуването надмина очакванията ми. Не спирам да разказвам за това, защото когато нещо ме впечатли, аз не спирам да говоря за него. Това беше наистина една страхотна седмица, благодарение на организацията на агенцията и на теб Мишо! Разбира се, поздрави за Деси и всички, които имаха отношение към организацията! 
С най-добри чувства,

Пепа Игнатова

Най добрите гидове от двете страни на Гибралтар   и като си помисля не само там.

Галина Денчева-Galinel

Моля всички мои приятели да обърнат внимание!Прекрасен човек е Мишо и неговото семейство,а и страхотен професионалист!Ако имате път към Испания,а и не само там - той е човекът,който ще ви накара да изживеете своята приказка по най-съвършения начин!

Ралица Петкова

Няма как да не онемееш с такъв гид като Мишо! Kакто винаги Мишо е толкова сладкодумен и увлекателен ,само човек който обича това което прави не се уморява никога и кипи от енергия:)))това е Мишо "ПИЧ"

Валентина Лазарова

Friend Trips Barcelona благодари на andalutravel.com за прекрасните екскурзии

МИШО - това е човекът който направи приказката "Мароко" още по-вълшебна,загадъчна, мистериозна и незабравима.Благодаря ти от все сърце!

Валентина Панчева

В периода 26 април 2014г.  – 3 май 2014г. проведохме пътуване до Мароко. В тази връзка изказваме задоволство от коректната цялостна организация на екскурзията.  Благодарим на Вас и на сътрудниците Ви. Молим по съответния служебен ред да предадете нашето възхищение и удовлетворение от високия професионализъм и сърдечното лично отношение на екскурзовода Мишо, който придружаваше групата.Това направи пътуването ни едно незабравимо преживаване.

С увжение:  Антоанета и Александър Александрови

Привет Мишо   пълен с настроение, с малко носталгия по незабравимото Мароко и връщащ спомените от едно незабравимо пътешествие.За мен и момичетата беше изключително удоволстие да бъдеш наш гид в това многоцветно и вълнуващо приключение, наречено Мароко. Готови сме да те последваме и в други дестинации и ще се радваме отново да сме заедно на път. До нови незабравими срещи!

Поздрави,Дона

El viaje de cualquier persona se convierte en un enorme placer cuando estas acompañado por grandes profesionales .Gracias Misho Ivanov

Jivko Kirilov

Fabulosos!!!!!Lo mejor.

Marìa Lopez

 

Уважаеми г-жи / г-да,

Със съпругата ми бяхме клиенти на фирмата за екскурзията от 26.04.2014г. в Мароко.

На първо място, искаме да изразим възхищението си от "испанския" гид Мишо. Този човек е жива енциклопедия! За интересуващите се, беше истинско удоволствие общуването с него. Подробните и изчерпателни лекции по история и в Мароко и в Малага бяха много приятни и полезни. Като организатор беше просто незаменим. Според нас, това е човек, който много си обича работата и я върши с удоволствие.

За хора над 55 години, дългите преходи бяха доста уморителни. Пешеходните разходки бяха много приятни.

Хотелите в Испания, Маракеш и Фес бяха много добри, но за Казабланка - можете да потърсите друго решение.

С уважение: сем. Ваня и Васил Станчеви

Мишо е от онези хора пълни със смисъл, хора дето носят малки вселени в себе си, ходещи загадки.. Мишо е пич!

Любомира Думанова

Както писах по-горе - програмите на всички са почти едни и същи. Не знам тази година дали има някоя фирма да предлага с директно кацане в Казабланка. Аз не съм сигурна, че и миналата имаше, де. Имаше някаква програма през Истанбул - със 7-8 ч. престой и след това май Казабланка, но, мисля, че не напълниха самолета и не се състоя.

Споменах тези фирми само заради екскурзовода, който работи с тях - Мишо /не знам дали и тази година е така/, защото при преходите, освен информация, която при него даже беше малко в повече, има нужда и от отпускане, хумор, балансиране на настроенията.... Той се справи чудесно и времето минаваше неусетно.

ФОРУМ - БГ-МАММА

 

Мишо, благодарим ти още веднъж за неповторимите изживявания, които ни поднесе! За твоята всеотдайност, деликатност и безкрайните ти беседи. Бъдете живи и здрави и знай, че вече имате нови приятели в България!

Семейство Койчеви

С поздрави и хиляди благодарности за отличното изживяване.Мишо е пич!....това не беше ли Добър ден или Добре дошли......


Светослав Миневски

Страхотна идея със страхотни екскурзоводи.  Пътуванията с вас двамата са едни от най-хубавите ми и запомнящи се пътешествия. Ще се възползваме отново от услугите ви:-)

Мария Железарова

Драги Мишо,

Макар със закъснение приеми моите и на Ади пожелания за здрава и успешна 2016 г. за теб и семейството ти. Много често си говорим за чудесното изживяване Мароко, в основата на което бе ти. Винаги ще се радвам на вести от теб, надявам се да се срещнем отново.

Доцент Драго

Перфектният гид....или, както всички казвахме: Мишо е пич! Едно голямо СЪРЦЕ! ПИЧ, вече не е достатъчно. Реверанс, Мишо! Спомените.... винаги остават ЖИВИ!

 

Мариета Кръстева

 

АКО НА НЯКОЙ МУ ПОТРЯБВА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЗА ИСПАНИЯ -НЕ МУ ТРЯБВА,ТОЙ Е ПРЕД ВАС И СЕ КАЗВА МИШО!!!

П.С. И ЗА СЕВ.АФРИКА

 ...ТИ ПРАВИШ ВСЯКА ГРУПА СТРАХОТНА МИШО И ОСТАВЯШ В НАС НЕЗАБРАВИМИ СПОМЕНИ !!!! БЛАГОДАРИМ ТИ !

Чаровният Щастливец

 
 

ИСКАМЕ ДА ИЗКАЖЕМ НАШИТЕ БЛАГОДАРНОСТИ НА ЧОВЕКА-EНЦИКЛОПЕДИЯ.МИШО Е МНОГО НАЧЕТЕН,ОСТРОУМЕН И ЧОВЕК С ПОДХОД КЪМ ВСИЧКИ.
НАУЧИХМЕ ТОЛКОВА МНОГО,ПОЧИВАЙКИ СИ.БЛАГОДАРИМ ТИ ЗА ВРЕМЕТО КОЕТО ОТДЕЛИ ЗА НАС.ТОЗИ ЧОВЕК Е УНИКАЛЕН,И ПРЕКРАСНО ДОПЪЛНЕН ОТ ЕДНА НЕЖНА И ЧАРОВНА ТЕДИ.БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ВСЕ ТАКА ОТДАДЕНИ НА ПРОФЕСИЯТА СИ.
ОБИЧАМЕ ВИ.ПОЗДРАВИ ОТ ПЛОВДИВ

ТАНЯ И ИВАН СТОЯНОВИ

 
 

Мишо, благодаря за чудесната екскурзия - Мароко, която благодарение на теб беше интригуваща, приключенска и емоционална.Поздрави от нас:

Александра и Пламен  ....и до нови срещи!

 
 

Здравей Мишо ,

Искаме да изкажем нашата благодарност към теб за прекрасно организираната екскурзия до Мароко ( 7 април-14 април- Гибралтарската група).

Прекарахме една незабравима седмица, изпълнена с нови знания, докосвайки се до една различна и екзотична култура , различна от европеиската. Благодарим ти за споделеното време и ценните съвети и напътствия , които ни даваше през цялото време.

Впечатлени сме от неуморната ти енергия, ентусиазъм и любов , с която приемаш нас, твоите туристи.

Позволяваме си да посочим някои дребни, но много съществени забележки, които да се предвидят в бъдеще:

Самолетът до Малага да спира за почивка, за да можем да се разтъпчем за 15мин. 3.45мин. полет е твърде дълъг , без да се спира за тоалетна или цигара.
Фериботът да е резервиран само за нас и , както се разбрахме – да е ПО-ГОЛЯМ.
Мароканците да научат български , за да се пазарим по-лесно с тях.
Метрото в София да работи след полунощ, за да може да се придвижим до вкъщи по-евтино.

Пожелаваме ти все повече туристи да посрещаш и изпращаш, все така да си неуморим и всеотдаен в работата си.

Очакваме да ни предложиш пътешествие из пустинно Мароко и южното крайбрежие – Агадир, Мергуза и други места ,които вероятно не знаем, а са също толкова интересни, както и имперските градове.

Сърдечни приятелски поздрави и до нови срещи,

Нина, Ваня /ИВАНКА/, Мая, Петър

( последните редици на автобуса)

 

 

  Hi Misho,
I would like to express my gratitude for your services and for the amazing vacation my mother and I had in Morocco this past April 14-22.
The experience has been beyond any expectations we might have had. As I mentioned to you, Morocco was my mother’s dream country to visit and you made her dream come true. Everything was picture perfect – the weather (moderate temperature was a crucial factor for her in deciding on the dates), the organization, the transportation, the accommodation, the sites we visited.
All of the above pales on the background of your people skills and tour guide skills. Never ever in our history of traveling we met a person with such great sense of humor, such cheerful outlook on life, and highly developed ability to avoid and deflect potential conflicts.
Your responsibility and dedication to us as tourists, continued to impress me until the very last moment when you saw us out at the airport. You really made me feel as I were a family member – standing at the check-in counter assisting in every step.  I travel alone a lot and thus your gesture meant the world to me.
I would like to once again thank you for the unforgettable vacation in honor of my mother 80th birthday.
If I can be of any assistance to you and your family or business from Canada, please do not hesitate to let me know. I will be honored.
Best regards,
Svetana
PS My apology for writing in English, but I have no Cyrillic keyboard.
 
 

На перфектният и слънчев гид, на прекрасния човек и професионалист Мишо, който направи незабравима седмицата ни в Коста дел Сол 23-27 май 2016г.,благодаря от сърце! Пожелавам на чаровното му семейство здраве,щастие и успех!
Мишо, уникален си!До нови срещи!

С уважение: Иванка Маноилова  

 
 

Здравей, Мишо.

Благодарим ти за най-прекрасната екскурзия с най-добрият екскурзовод. Прекарахме един от най-чудесните ни дни в Кордоба.

Борислава Стефанова

 
 
Очарована съм от екскурзията "Импрерски тур" с гид Мишо Иванов!
Благодарим ти за начетеността, страхотното отношение,
пикантното чувство за хумор, грижовността и споделеността на емоции.
Беше незабравимо за мен. Дерзай!
Таня Иванова
 
 

Прекрасните Мишо и Теди и огромна благодарност за чудесното Мароко, което ни организираха

Десислава Недялкова

 
 

След Мишо, пътят е Магия!

Милена Христова

 
 

Щастлива съм, че ви познавам.
Благодарна съм ви на всички до един, че точно с вас пропътувах хиляди километри по въздух, земя и вода! 
Че заедно видяхме лудостта и красотата на Мароко!
Вече ми липсвате!
Мишо е пич!
Живи и здрави...до следващата дестинация!

 Без теб Мишо, нищо нямаше да е такова, каквото беше.А то беше Уникално! Благодаря ти!

Траяна Димитрова

 
 

МАРОКО.... Една невероятна приказка, разказана от страхотен екип.....Благодарим Ви ...за нас беше удоволствие да бъдем с Вас!!!

Златомира Димитрова

 
 

ЕКСКУРЗИЯ В МАРОКО
Ех, Мароко, Мароко душата ми развълнува дълбоко
джамията в Казабланка, щом видях едва не онемях!
После някой каза:-На булевард Корниш
терасата да посетиш!Там вкусна риба ядох
и на красива глека към океана се предадох.
Аз пък в Маракеш присъствах на спектакъл горещ.
Вече чакам с интерес пътуването ни до Фес
Пътят лек ни се оказа Мишо интересни неща раказа
За отмора в Мекнес спряхме портата на Баб Мансур видяхме.
Пристигнахме във Фес Разгледах го с огромен интерес.
Безброй сокаци пребродих много пеша си походих,
но умора не чувстват краката,щом с впечатления красиви е пълна душата.
Настъпи краят на това пътуване и е време за сбогуване.
Оставам със спомни чудесни от неща видяни и хора интересни.
Мароко, за мен не ми е вече мит,а нашето спокойствие дължи се на Рашид.


С благодарност на Мишо.
МИШО Е ПИЧ!

От Маргарита и Цецо

18.10.15 Фес, Мароко

 
 

Много раздаващи се за всички.
Страхотно приключение

Спаска Сиврийска

 

 

Първи коментар: Мистика , съвършенство , класа , изключителен професионализъм , две думи Мишо !

Втори коментар: Уникални сте Andalu Travel т.е. Мишо ! Пътували сме с вас в Португалия,Мароко и Испания, на първо място себераздаване, почтеност, перфектна организация ! Пътуванията с Вас са изпълнени с емоции, багри , красота. Благодарим и до нови срещи.

Йорданка Тодорова

 
 

То Мишо е половината екскурзия. Много страст, много енергия, евала, Мише! Щастлив съм, че те познавам! Поздрави от сърце!

Теньо Гогов

 
 

Пътят е магия, защото Мишо е пич!

Паолина Желева

 
 

Вървяла съм и аз по този път, с този екскурзовод. Отново ти Благодаря Мишо за това че ни разказа историята Мароко! Бъди здрав!

Зорка Андреева Минчева

 
 

Мишо е ГОЛЯМ пич!

Ваня Ангелова

 
 

Най-готиният екскурзовод.

Албена Кирилова

 
 
Здравейте,
ЧНГ на всички работещи за Вашата ФИРМА!
Желая здраве, успехи и доволни клиенти!
Бях с Ваша помощ в Коста дел Сол от 28.12 до 03.01.16г.
Незабравима НГ! Причината - Деси (от Welcometravel) и най-вече Мишо-ПИЧА! Бил съм на много места, но този Мишо  е наистина - ПИЧ! 
Моля Ви за линк на който това мога да го напиша, като Ваш клиент!
Сърдечни поздрави!
Диана, Илияна и Павел Вълчев
 
 

Здравейте, 

Искам да отправя благодарност за уникалната екскурзия, която направихте в Испания (Exotic Holiday), Коста дел Сол за Нова Година. Екипът ви беше на професионално ниво, а екскурзоводът от Испания- Мишо смая всички с неговата компетентност и желание да сподели всичко, което знае с нас. Със сигурност ще продължа да бъда ваш клиент!

 

Поздрави
Милена Борисова

 
 
Здравейте Мишо

Благодарим за прекрасното преживяване в Андалусия, за вашата всеотдайност, информираност и компетентност. 
Надяваме се да имаме възможността и удоволствието да споделим и други пътувания с вас.
Най-сърдечни поздрави и пожелания за леко и приятно лято!
Лидия Табахнева
 
 

Здравейте, Мишо!Благодарим ви за организацията на екскурзиите ни до Севиля и Кордоба, а на Мишо - най-вече за прекрасната и увлекателна беседа за двореца Alhambra!Страхотни сте!-:) Дано има повече хора като вас в BG, и извън BG, за да прославят нацията ни.-:)Още веднъж благодаря ви за всичко!-:)Желая ви много успехи и щастие!До нови срещи!-:)Топли прегръдки:

Радостина Бобекова и Христо, Стефанови

 
 

Искам да кажа, че семейството ми изживя неповторими и незабравими 7 дни в Испания. Всичко - от началото до края беше прекрасно, без нито един проблем. Освен многобройните ни впечатления от историята, културата и всичко останало в тази страна, останахме очаровани и дълбоко впечатлени от нашите гидове, които ни поеха там на място, а именно българите Теди и Мишо, които работят с българската туристическа фирма. Те са бижуто на посещението в Испания, черешката на тортата, ако може така да се каже. Отдавна не бях срещала хора, които с такава лекота и желание да вършат работата си. Нито веднъж те не дотежаха на групата, напротив през цялото време сякаш бяха част от нея, зад което се крие истински професионализъм и много ценни човешки качества. За първи път не ми се тръгваше за България, с чувството, че там оставям нещо близко до мен. Бих казала, че в това семейство се крие до голяма степен тайната на успеха на посещенията в Коста дел Сол. 

От Надя Дикова

 
 
 

Ето това приключение преживяхме   Щастлива съм, че имах възможността да посетя тези места, да усетя духа на Мароко и съпреживея всичко това с вас Мишо  благодаря ви за настроението, което създадохте; за приятелското отношение и хумора  Усмивки от мен и до скоро     

Теодора Марчева

 
 

Ние, семейство Димитрови, благодарим за прекрасното изживяване! За всички хубави мигове, които имахме и щастието да се докоснем до екзотиката на Мароко! Благодарим за това, че постоянно бяхте до нас! За цялата информация и история с която ни обогати! Беше нещо уникално! С голямо удоволствие бихме се обърнали отново към вас, защото сте професионалисти и вече и наши скъпи приятели!  До нови срещи!

Иван и Румяна Димитрови

 
 

.....

Всичко в екскурзията  беше на супер ниво-  от  мига, в който  на летището  ни пое екскурзовода до  тъжния момент, когато  същият този  супер интелигентен, много ерудирана  енциклопедична личност -  Мишо Иванов,  помогна да направим първи чекинга на летището в Малага.  Човек по човек с желанията ни- къде и какво да  е мястото ни  в самолета, помагайки за вече  повече натежалите  ни  куфари. Специално аз се разделих със сълзи на очи с  този човек (който е на годините на малкият ми син), който    направи пътуването ни очарователно ...поне за моята скромна особа де,  а и  не само моята мисля,  защото тези незабравими дни в Мароко се сприятелих с  красива и чаровна дама -  преподавател в едно от елитните ни училища в София. Тя също като мен  не можеше да си поеме дъх от красотите,  битността и богатата култура на Мароко.

Живяла съм в Америка и  съм пътувала с техни туристически агенции в няколко щата,  пътувала съм с много  наши родни туроператори, но  по-добър организатор,  по-голям аниматор, по-знаещ от него не срещнах. С ръка на сърцето мога да призная, че  той направи пътуването ни леко, забавно, защитено от каквото и да било, балансираше настроенията ни, правеше   толкова интересни посещенията и  ни в имперските градове, че   не усещахме   дългите преходи от една страна и от друга- усетихме  мистиката, историята, богатата култура във всеки  аспект на  страхотното Мароко.

Мароканският автобус беше страхотно  комфортен и невероятно чист, защото по всяко време за него се грижеха  специалните за всички нас от пътуващите, невероятно работливи, учтиви, грижовни  и внимателни трима души, които бяха  интелигентният съпорт на  гида ни.
Хотелите! ...в Казабланка   беше леко занемарен и не толкова   комфортен, но беше в центъра; в Маракеш имахме две нощувки- страхотния хотел Hôtel Meriem,  с безумно красивото фоайе, с двата чисти и топли басейни, обслужвани от  грижовен мароканец, който забеляза, че  сме с хавлиите от хотелските стаи и  ни предложи безплатно огромни супер меки, тъмносини плажни такива; във Фес имахме също две нощувки в хотел Hôtel Sofia. Аз нямах оплакване, защото  съм single и покоите ми бяха спокойни, уютни и огромни. То пък какво ли  ни трябва след динамичния, изпълнен със страхотни емоции от видяното ден, освен  душ и  прекрасна вечеря.
Вероятно станах доста пунктуална, но  не мога да пропусна  Малага, Fuеngirola и отново  перфектното  представяне  на тези места от пълния с ентусиазъм и любов към  професията си  гид Мишо. В  краткия  ни престой в Хефнес, чухме  група от 4-5 български туристи да  се обръщат към  него с „ Това е Мишо- Пич”, какъвто наистина е той. Пич е  и защото има страхотно и леко пиперливо като мароканска подправка  чувство за хумор.  моята препоръка към вас  е – ОТИДЕТЕ  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да  видите Мароко, защото  ще се насладите отблизо на  друг бит, друга  и мноооооооооооого  богата култура... вековна и стара като света. Smile

ФОРУМ - BG-MAMMA

 
 

Здравейте Мишо,
изпращам обещаните снимки, като малък спомен от прекараните заедно с Вас приятни за нас дни в Мароко.
Бих искала с тези снимки да изразя отново моята и на почти цялата ни група благодарност за много приятно прекараните дни с Вас и отличното Ви представяне като екскурзовод. Била съм на много организирани етскурзии и съм впечатлена от Вашата ерудираност, любезност, съобразителност и слънчево настроение за които Ви приветствам. 
Предвид многото хора с които се срещате, позволявам си да Ви изпратя и моя снимка, с която открито потвърждавам нарисаното за Вас
Пожелавам Ви здраве, лично щастие и късмет и винаги да имате приятни поводи
за чаровната си слънчева усмивка.

С най-приятни спомени
Вера Узунова 
 
 

До Екзотик Холидей

Уважаеми господа,

За втори път използваме със семейството ми вашите услуги – ноември 2015 г. Израел и Йордания и сега Мароко – 15-22 октомври 2016г.

Изказваме благодарността си от добре замислената екскурзия, прекрасната организация и безупречното изпълнение.

Предварителната писмена информация бе изчерпателна, точна и своевременно изпратена. Цялата екскурзия протече без никакви неприятни изненади или непредвидени обстоятелства, което говори за добрата работа на вашите служители. Познаваме само Халим, но очевидно целият ви персонал работи много съвестно и отговорно.

Екскурзоводът Мишо Иванов беше на висота - показа истински професионализъм, много знания и добра подготовка,  чудесен подход към всички туристи с много хумор и добро настроение, истинска загриженост към всички нас, деликатност и способност да предотвратява конфликти в една толкова голяма и разнородна група, като нашата. Впечатли ни неговата отдаденост и желанието му да ни разкаже, покаже и съпричастие с екзотиката и реалността на една непозната за нас страна.

Много сме доволни и с удоволствие ще се възползваме отново от услугите на вашата фирма. Сигурни сме, че изразяваме мнението на цялата група туристи.

Пожелаваме ви здраве, много успехи и благодарни туристи.

С уважение:

Лилия Добрева                                 Румен Добрев

Мартин Добрев                                Даниел Добрев  

 
 
 

Благодаря, Мишо, за чудесното прекарване, за новото, което научих от теб, за сбъдването на мечтата Мароко! Ти превърна това пътуване във вълнуващо преживяване! Благодаря за красивите спомени!

Мая Мирчева

 
 
Мишо здравей, Аз съм Тонка Танчева, от 1та есена група за 2016г. Ще се радвам да бъда част от твоята приятелска листа. Ти си изключителен човек и за мен беше удоволствие и привилегия, ТИ да бъдеш нашият екскурзовод. Бъди винаги себе си. Поздрави, Тонка  

Благодарим за най-невероятното, екзотично, завладяващо и приятно изживяване, което имахме възможността да изживеем с вас, прекрасни хора. Поздрави

Румяна Димитрова

 
 

Велик си МИШО
Поздрави и на Теди

Сийка Иванова

 
 

Интересно и невероятно е Мароко! За себе си мога да кажа- частица от мен остана там... Благодаря ви Теди и Мишо за вашето себераздаване в името на негово величество Туриста!

Даниела Иванова

 
 

М Познавам този човек и страната Мароко и я харесах и заобичах благодарение и на него. Благодаря ти Мишо, че правиш от нас обикновените туристи истински пътешественици и малки откриватели! Не се отказвай и гледай винаги напред!

Зорка Андреева-Минчева

 
 

Осем звездни дни , благодарение на гостоприемните испански домакини и най-вече на атрактивния ни гид Мишо! Благодарим за отдадеността към туристите , очаровайте гостите си все така!

Катя Христова

 
 

Всичко, което даваш на хората ти прави огромна чест. Достоен мъж! Желая ти щастие

Нина Янкова

 
 
 

Мишо Иванов, благодаря за всичко - времето, прекарано заедно, историите, спомените, но най-вече за опита и знанията, които споделяш безрезервно. 

Таня Делчева Ванева

 
 
 

Мишо е енциклопедична личност и най-грижовния гид с който съм пътувала.

Ая Колчева

 
 

Мишо, ти наистина си много добър Човек!

Дима Й.Б.

 
 

Мишо, твоята коректност и човечност спаси екскурзията ни, за което благодарим. Ние бяхме с първата група 25 април - 02 май. Организацията и държанието на Onex е безобразно

Димитър Вачев

 
 

Ами то винаги с теб е купон и забавление

Карина Петрова

 
 

Благодарни сме че все още съществуват хора като теб,които с чест си вършат работата и се изправят в защита на всички,които са били излъгани,пожелаваме ти още много професионални успехи и все така напред!!!

Иванка Деянова

 
 

Коментари в BG-MAMMA

Потребител - jfjallen: По-преди бях писала, че съм пътувала с Екзотик до Мароко /на място разбрах, че я правят заедно с Уелкъм/, сега разбрах че са бившата Он-Травел. За мен програмата в Мароко беше перфектно организирана /като цяло си е трудна за организация, с много пътуване, спиране, съвсем друга държава, възможни "капани" за туристи..../, имаха страхотен екскурзовод на място /българин, живеещ от 20 г. в Испания, успяваше да анимира групата и при тежките преходи, плюс марокански придружители.... /. След това ги използвах....

Потребител - milittana : Екскурзоводът, който ви е харесал за Мароко се казва Мишо, нали? Ако е той, подкрепям с две ръце! Прекрасен човек и с истински талант за добър екскурзовод! Специално го похвалих и пред агенцията като се върнахме.

Потребител - jfjallen: Да, Мишо беше Laughing Той непрекъснато казваше, че любимата му дестинация е Андалусия и аз много съжалявам, че миналата година бяхме там, защото девойките, които ни осъществяваха екскурзиите до Кордоба, Гранада и др. места, не бяха от най-информираните, за разлика от него. Но, при него има и нещо друго - способност да организира и забавлява групата, да тушира някои напрежения, особено при 40 плюс човека и 8-9 часа на колела.  Cool

Потребител - milittana: Абсолютно подкрепям впечатленията ти за него! Това аз наричам талант на екскурзовод. И аз си харесах Андалусия за следваща дестинация, сега само минахме през Малага.

 
 

С такъв гид - влюбване "Мароко" е само мисия "Възможна" и....винаги ще има очакващи очи за "Приказки от 1001 нощ...в Мароко" с разказвач Мишо  Благодарна съм, че бях участник в част от тази приказка и...ще продължа участието

Ирена Иванова
 
 

Мишо няма друг като теб.Ходихме на много места и при многобройните пропуски на екскурзоводите се поглеждаме със сестра ми и си казваме"Ех, Мишо,Мишо,къде си?"Липсват ни твоята харизма, познания,умение да увличаше хората.Смени дестинацията и сме вечно твои!!!

Светлана Даскалова
 
 

Спомени от Испания, Коста дел Сол, Анделусия, Фуенгирола, Беналмадена, Марбеля, Гибралтар, Гранада /Алхамбра/, Севиля, Ронда през юни с най-веселата група е най-страхотния гид Мишо Иванов

Елена Паралеева
 
 

Мишо,едно голямо Благодаря от пловдивската група! Да имаме такъв екскурзовод за нас беше повече от късмет.Лъчезарен,толерантен,търпелив и с невероятно чувство за хумор това си ти!Преживяните девет дена с тебе,екзотиката на Мароко и фиестата от испанското крайбрежие ще ни държи дълго заредени с положителни емоции!Очаквай ни отново!

Жанет Кискинова
 
 

Мишо Иванов и Jaki Pireva благодарим ви за прекрасното настроение и организация на приключението наречено Мароко. Дано това видео държи спомена за тези незабравими дни с вас още дълго време. Мишо за нас беше чест и удоволствие ти да бъдеш наш гид. Сигурни сме че скоро ще се видим отново на някоя нова дестинация.

Андрей Георгиев
 
 

Мишо,пак група, пак хубави изживявания. Ти правиш тази дестинация интересна и привлекателна знаеш ли? С начина по който увлекателно разказваш! Останаха ми прекрасни спомени преди 2 години. Приятна работа!

Юлия Георгиева
 
 

Страхотна екскурзия, страхотна група и невероятен гид! Благодарим за всичко

Десислава Петрова
 
 

Едно от малкото неща които никога няма са забравя, такова нещо трябва да се изживее, благодаря ти Мишо иии..... Мишо е пич 

Антон Георгиев
 
 

СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ANDALUTRAVEL И МИШО ИВАНОВ

Калина Дошева
 
 

Перфектни професионалисти ,уникално семейство!БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

Милена Крумова
 
 

Приемете нашите искрени Благодарности за страхотното ви отношение и невероятния ви професионализъм. Благодаря ВИ. Бяхте наистина страхотни.

Юлия Цветкова
 
 

НАЙ ДОБРИТЕ

Виолета Милева
 

 

Най-добрите !!! Благодаря за приятелското посрещане мило семейство ! Успяхте да ни "заразите " с любов към Андалусия ! Мноооого сте добри !

Гергана Неделчева
 
 

Нямам думи, с които да опиша и изкажа благодарността си от тази дарена емоция!!! Благодаря Ви за професионалното и приятелско отношение!!! И не на последно място екзотичния тур в Мароко без Мишо нямаше да е същото! � Мишо не просто е пич, а най-големият пич! Препоръчвам Andalutravel горещо!!!

Здравка Харалампиева
 

 

Мишо,
хиляди благодарности за чудесната организация,за огромната информация, за любовта към Мароко и Андалусия, която така бързо се зароди в нас! Желаем успех и със следващите групи, като впрочем не се съмняваме в този успех!

Ася и Огнян 

 
 

МИШО Е ПИЧ!

Елисавета Иванова

 
 

Браво голям си Мишо.

Радка Байова

 

 

Здравейте Грийнтравел ,
здрасти Лъчо  : )
Бихме искали да ви благодарим от сърце за перфектно организираното южно мароканско VIP изживяване !
Въпреки неразположението на някои от нас :) , оценяваме по достойнство , динамиката на пътуването
шеметният преход през Атлас , милото и компетентно водене в първият ден на Теди и не на последно място
ерудицията и чувството за хумор на Мишо - Гид! :)

Мисля ,че го споделих и на самият него , но ще го напиша и на вас . Не бях виждала до скоро , така компетентно подготвен
водач със флаерите , визуалната и всичката останала прелюбопитна информация, което ни стана достояние благодарение на него  !
И това при почти непрекъснато говорене с лице към "публиката" , което е силно усложняващо при дългите преходи!

Благодарим: Мила и Петър
 
 

Мога да дам следния съвет на всички колебаещи се за Мароко - ако се уверите, че Мишо ще бъде с вас просто заминавайте! Ние бяхме с него и Екзотик Холидей, все още като си затворя очите и си помисля за Мароко в ушите ми зазвучава песента за Маракеш и сякаш виждам на живо оранжевия град (въпреки "бабата", която я заболяха ушите, но това само Мишо ще го разбере:-).

БГ МАМА Antick

 
 

Бяхме на екскурзия в Мароко (през Малага) с Уелкъм травел. Честно казано, бяхме много скептични към хвалбите за тази фирма и екскурзовода Мишо. Но бяхме доста приятно изненадани. Организацията беше на супер ниво. Единственото лошо беше хотелът в Казабланка, който беше ужасно мръсен. Посетихме много и наистина интересни места. Колкото до въпросният Мишо, не мога да си представя по-добър екскурзовод. Не спираше да ни залива с информация за историята, културата, бита на Мароко (а първия и последния ден - и на Испания) и какво ли още не. Не усетихме преходите между градовете (някои по 500 км), благодарение на Мишо, който през цялото време ни говореше, с лице към нас, т.е. с гръб на посоката на движение, а автобусът се движеше с над 100 км/ч. В интерес на истината помогна и това, че автобусът беше отличен, а пътищата - направо превъзходни. Не знам как са другите екскурзии на въпросната фирма, но ако сте на тази и сте с Мишо, сигурно ще сте доволни.     

BG MAMA Santeria

 
 

Честта да се запозная с Мишо е един от най-запомнимите моменти в живота ми. Надали някога ще имам шанса да му се отблагодаря в някаква степен за незаменимите уроци по история, култура и чистото удоволствие да слушаш толкова ерудиран, надарен, интелигентен и широкоскроен човек. Мишо, благодаря ти най-искрено! 

Стефан Цветков

 
 

Уважаеми г-н Иванов, Скъпи Мишо, от няколко дни (откакто се прибрах от Мароко) се изкушавам да споделя част от впечатленията си през времето, когато 2 дни се наслаждавах на твоята неповторима същност…. Не съм сигурен, дали мога да намеря думи, с които да изкажа своята благодарност за това, което „ми даде“… Нямам делегирани права да давам оценки, но съм убеден, че си намерил вярното и правилно място в житейския си път – през цялото време се възхищавах на твоето красноречие, познание, интелект и много, много търпение и сдържаност….
Бъди здрав, щастлив и обичан в живота си! Заслужаваш го…
 Поздрави,Миро

 
 

 Честит рожден ден на най страшния и готин гид  с който изкарахме най якото и щуро преживяване.....благодаря ти Мишо . Бъди много здрав, имай много късмет, много обичан и продължавай само нагоре и в същия дух. 

Антон Георгиев

 
 

По този начин местното население(берберите),изказват благодарности ! В случая става въпрос за най-добрият екскурзовод в Мароко ! Надписа гласи : Мишо е пич ! 

Стефан Адамски

 
 

Страхотен си, Мишо! Създаваш незабравими моменти и преживявания! Сърдечни благодарности!
Krasimira Gerova

 
 

 Едно невероятно изживяване, за което най-голям принос имаш ти, Мишо!

Ilza Evtimova

 
 

Best guide you could ever have!
Gracias, amigo!

Росен Янчев

 
 

Най-добрият водач на български за Мароко е МИШО от Андалутравел!

Стоянка Димова

 
 

Кой не знай Мишо пича, кой не е слушал за него. преди време в бг.мама или кой знае къде бях описала за една случайна и впечатляваща среща на групата ни с няколко българи пред вратата на Мекнес. ние, захласнати по историята, която Мишо ни разказваше, чухме хор от възгласи "това е Мишо-пича". 

Гергана Захариева

 
 

 Доста мои познати ме питат - какво толкова ми е харесало в Мароко, че говоря с толкова ентусиазъм и само хубави неща, а те разочаровани, било мръсотия, мизерия и други такива... Аз си имам обяснение - освен това, че по принцип съм позитивен човек и винаги се опитвам да виждам хубавото, по важен е човека (МИШО!!!!), който ме е завел там и ми е показал Мароко по начин, по който по завинаги ще се запечата в съзнанието ми!!!!! Благодаря ти МИШО!!!!

Tzvety Petrova

 
 

За мен Мишо е най-великия гид и макар да са минали 4-5 години от посещението ми на Мароко - то е в сьрцето ми.Благодаря ти Мишо за усещането за тази страна.ПРОФЕСИОНАЛИСТ - нека има повече такива като теб!

Nadezhda Andasarova

 
 

 Имахме удоволствието да бъдем в твоята група за Андалусия! Адмирации за изключителните знания, които ни предаде с толкова отдаденост и емоция. Бъди жив и здрав, пак ще се срещнем! 

Христина Калъпова
 
 

 Толкова много изчетох и толкова много искам само такъв екскурзовод да ни се падне."МАРОКО ,БЕЗ МИШО ПИЧ,НЯМА ДА Е МАРОКО

Kalinka Ivanova

 
 


 Мишо, безспорно е пич и нашето семейство тръгва навсякъде с него!

Zornitsa Hristova

 
 

Мишо освен ПИЧ е история, география,религия, дух и настроение... Това малко хора могат да го съчетаят. И да внимават критиците, защото е и бокс-гуро

Лъчо

 
 
Мишо, влюбваш хората в Мароко и неговата история! Благодарим!
Petya Tsaneva
 
 
МИШО Е ПРИМЕР ЗА ЧОВЕК, ОТДАДЕН НА ПРИЗВАНИЕТО СИ! МАЛКО СМЕ ПОПРЕМИНАЛИ, НО НАИСТИНА МЕЧТАЯ ПАК ДА МУ СЕ ДОВЕРИМ! НЕ ЗНАМ КОГА ТОЧНО, НО МИ СЕ ИСКА ДА Е ДО СКОРО!
Грета Ботева
 
 
Никой не забравя "първия път" ...Мишо Пич!Благодарим ти...
Angel Garnev
 
 

С Мишо пич и на края на света! Гарантирано незабравими спомени и емоции! Пример за човек обичащ работата си!

Нели Воденичарова

 
 

Евала на Мишо пич неповторим жив и здрав

Стойно Владимиров

 
 

Невероятно преживяване благодарение на един голям Професионалист и Приятел Мишо, Благодарим ти! МИШО Е ПИЧ!

Димитър Николов

 
 

Голям си Мишо, благодарим ти за всичко от елегантно казаното име Казаблянка , до цветното събуждане, "пригответе се след малко в ляво, сега, етооо сега...", за ценните съвети и абсолютно уникалното пътуване с теб и твоя екип.
Харизматичен и Голям Пич си! Бъдете здрави с двете принцеси до теб, желая ви блясъка от очите и тръпката в душите ви никога да не стихва.
До скоро в Андалусия 

Маруся Дочнева

 
 

Най-добрия 

Красимир Златанов

 
 
 

Мишо,велик си

Maia Alexova

 
 

Да си жив и здрав, Мише!

Billyana Trayanova "Без багаж"

 
 

Наистина Мароко без Мишо нямаше да е такава каквато той ни я показа.Още веднъж Благодаря за всичко. Успех Мишо

жана найденова

 
 

Само едно нещо ще кажа :Дано всички хора упражняват професията си с такъв плам като Мишо, тогава нещата ще са много професионални! Мише, пич си, ти си го знаеш! Поздрави! 

Асен Асенов

 
 

МАРОКО, БЕЗ МИШО ПИЧ, НЯМА ДА Е МАРОКО!!! МИШЕ, ВЪЗХИТЕНИ СМЕ С МАРТИН, КАК НИ ПРЕДСТАВИ ТАЗИ ПРЕКРАСНА СТРАНА!!! ТИ СИ НАЙ-ДОБРИЯ ГИД ЗА МАРОКО И ИСПАНИЯ!!! ПОЗДРАВИ И ЦЕЛУВКИ ОТ НАС И ДО НОВИ СРЕЩИ!!

Ивелина Йорданова

 
 

Мишо ти си невероятен когато разказвам за Мароко свързвам го изцяло с теб.Благодаря ти за невероятната екскурзия която ни направи!

Гергана Иванова

 

 


Поздрави на Мишо-най добрия екскурзовод, с който съм пътувала. :)

Катя Георгиева Раденкова

 
 

Преди дни се завърнах от Мароко. Изживяването беше прекрасно, но нямаше да е такова ако не беше нашия гид МИШО ИВАНОВ. Един невероятен разказвач на истории и най - вече историята на МАРОКО. Успях да си представя и да се потопя в духа на Мароко. А това беше и неговата цел освен да видим и да усетим духа на Мароко. Препоръчвам го на всеки който отива в Мароко не само да се постне във фейсбук, че е в Мароко, а който наистина иска да усети, да си представи и да изживее една приказка.Ако някога решите да посетите 💖 МАРОКО 💖 заслужава си екскурзовода да ви бъде Misho Ivanov Guid. Аз съм просто една ГОЛЯМА късметлийка, защото сега за пръв път гледам видеото за него. Аз незнаех при кого отивам , незнаех нищо за Мишо, незнаеш нищо за Мароко. Аз просто избрах тази страна със сърцето си.
В живота няма случайни неща. И АЗ не бях там случайно, не срещнах Мишо случайно. Когато човек дълги години търси себе си и смисълът на живота, не е възможно да не ги открие все някога и все някъде. Хиляди БЛАГОДАРНОСТИ Мишо ти си един прекрасен човек и екскурзовод.

Нели Трампова

 
 

От 8_ ми до 10-ти октомври 2018, в Мароко, с най-екзотичния екскурзовод, Мишо Иванов, който направи пътуването ни незабравимо. Тръгнахме си като голямо семейство. Благодарим !

Liliya Radichkova-Docheff

 
 

За Мароко може да прочетете или чуете много неща: мизерия, мръсотия, ужас, екзотика, цветове, ... За мен беше предизвикателство. Приключение. Сбъдната мечта. Ако искате да почувствате това място със сърцето си, задължително го направете с Misho Ivanov

Даниела Цочева

 
 

Здравейте,
Завърнахме се от Мароко, но мислите ни са още ТАМ!!!
ЩАСТЛИВИ и ДОВОЛНИ!!!. Благодаря на Екзотик Холидей и конкретно на Халим Биберов за прекрасната съвместна работа и перфектната организация на пътешествието ни. Благодаря и на нашия екскурзовод в Мароко - Мишо Иванов!!! Щастлива съм, че срещнах този човек!!! Посрещна ни на летището и докато не си предадохме багажа за връщане, за миг не ни остави без обгрижване!!! ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН човек!!! Разказа ни толкова много неща за културата, историята, бита и живота на мароканците!!! Това се оказа много полезно за нас, за да успеем да погледнем с разбиране на нещата от живота в Мароко!!!
Сърдечна благодарност и на неговия неуморен марокански помощник - Уасим, или както го наричахме, МЕЧО!!!
 Това пътуване наистина остави незабравим прекрасен спомен в сърцето ми!!! 

Богдана Нейкова

 
 

Misho, ти може би не осъзнаваш, но без теб Мароко не би бил същия. Аз се влюбих в Мароко благодарение на теб, открих една приказна страна и култура благодарение на моя екскурзовод. Благодарение на теб - БЛАГОДАРЯ ❤️

Мария Тодорова

 
 

Здравей, Халим (предполагам, че  може да си говорим на „ти“),
Пиша от името на цялата ни карловска група, за да ви  кажа огромно „благодаря“, за чудесното изживяване, което стана възможно благодарение на вас. Каквото и да  кажа ще е малко, но сме изключително впечатлени от организацията във всяко отношение и от чудесния ви екип там – благодарение на тях за 8 дни се превърнахме наистина в едно семейство – грижата, вниманието, индивидуалното отношение,  безбройните усмивки от всеки един от тях и абсолютно несравнимата подготовка на Мишо във всяко отношение направиха екскурзията ни прекрасна. Осем дни живяхме в приказка (бзеф, бзеф дзин (най-накрая го научих) :D), потопихме се в истинската и автентична атмосферата на Мароко, усетихме пулса на  както се казва живия живот там, видяхме контрасти, които трудно могат да се пресъздадат с думи, намерихме приятели, срещнахме прекрасни хора (удивена съм от местните), напълнихме куфарите с ... невероятни спомени, акумулирахме слънчева и позитивна енергия за предстоящата зима.
Отново се извинявам от името на  нашата групичка, ако е имало някакви недоразумения и неудобства в процеса на организацията на пътуването.  Благодаря (Шукран J) за чудесната организация на целия ви екип и нямаме търпение за следващото приключение.
 Успешен ден J
 Поздрави,
Надежда Гинова

 
 

Само допреди няколко дни бях там... За първи път ми се случи да пътувам и постоянно да се смея... Щастието има много лица....😍❤😍
Това ме накара да се замисля за мечтите... Колкото повече думи има, толкова по-богато мечтая. А при Мишо е като магия, няма минута мълчание... беше невероятно. Красиво, безгрижно и динамично, без филтър,без нерви, без лошотия. А сега, пречистени, отново във върхушката на ежедневието. С филтър, с нерви, дай Боже, без лошотия
БЛАГОДАРЯ❤❤❤ Мишо Иванов.Тази великолепна приказка разказана от най-сладкодумния разказвач, бих слушала с най-голямо удоволствие отново и отново, и отново....👏
Адмирации и благодарности❤️❤️❤️

Росица Сарандалиева

 
 

Великолепен Мишо,благодарим ти от цялата си душа и сърце за магията Мароко! Респект пред твоята висока ерудиция,голямо сърце и неизменната ти усмивка! Респект пред уважението към всеки един от нас! Респект към завладяващото ти умение на разказвач на приказки,към неизчерпаемата ти енергия и позитивизъм, към харизмата,която притежаваш несъмнено! Уникален си,Човеко! Бъди здрав и не спирай да грееш! До нови срещи!❤❤❤

София Гоцева

 
 

Мишо, ти успя да ни предадеш магията на Мароко, като ни показа хората . Благодаря много и се надявам на нови срещи !!!

Гери Паунова

 
 

Мишо, Благодаря за вълнуващите моменти, запомнящи разкази и посетените невероятни места! Бъдии все така раздаващ се и всеотдаен! Благодаря и на "Мечо" и шофьора! До нови срещи!

Надя Томева

 
 

Мишо, тръгнах за Мароко с големи резерви. Благодарение на теб, изживяхме 8 незабравими дни, видяхме прелестите на Мароко, опознахме берберите и техните добри сърца, твоите лекции ни обогатиха трайно, а ти се раздаваше, за нас - Групата !! Мароко е вълшебство и приказка, който може, нека я изживее с Мишо и Теди!! Сърдечно ти благодаря!!! Запази се все така весел, плетач на "кошници" , разказвач на приказки и най- професионалният гид!!

София Узунова

 
 

Беше страхотно! Благодаря Мишо, Мечо и цялата свежа група, която направи приключението Мароко незабравимо! ❤️

Лияна Каламова

 
 

Мишо, бъди все така усмихнат и позитивен!!! Благодаря за приказката която ни разказа, благодаря за положителните емоции с които ни зареди, благодаря ти от ❤️❤️❤️. Благодаря и на Мечо и шофьора 🤗🤗🤗❤️❤️❤️👏👏👏. Дано пак се срещнем някъде по 🌍🌍🌍

Миглена Крумова

 
 

Беше прекрасно наистина. Една интересна приказка с привкус на ориент. Един наистина незабравим момент, който ще си спомняме с усмивка и тази френска песничка :)
Благодаря за чудесните хора с които се запознахме, за усмивките, за искрената добрина и за отворените сърца с които ни посрещнаха всички!
Ще очаквам с нетърпение следващи срещи - този път в Испания с още по-интересни и незабравими преживявания!
Мишо, остани здрав и все така любознателен към света! Остани все така както мъдър, така и безкрайно усмихнат и раздаващ се, а ние (тези които сме попаднали в обкръжението ти) все повече търсещи и откриващи интересни истории разказани и показани от теб :)

Валери Пенков

 
 

Кралят на имперските градове

Весела Данова

 
 

Като чуя Мароко, в съзнанието ми изниква разказвачът Мишо и съм готова за пътешествие в света на приказките...с точния водач...❤️

Ирена Иванова

 

 

ЗАВИНАГИ СВЪРЗАХМЕ МАРОКО С ТЕБ...БЛАГОДАРИМ ТИ! ЗАВИЖДАМЕ НА ТЕЗИ, КОИТО ВОДИШ💖Вълшебното Мароко си има своя магьосник МИШО! 🏆

Грета Ботева

...и Андалусия също!!!

Десислава Герова

 
 

Мишо, Благодаря Ви за незабравимите вълшебни мигове в Мароко. Влюбихте ме в пустинята завинаги. Ще чакам с нетърпение нови предизвикателства наречени Мароко. Благодаря!☺

Стоянка Стоянова

 
 

Мишо, страхотен си! Продължавай да радваш хората и да се раздаваш!

Ваня Апостолова

 
 

С един страхотен екскурзовод и човек - Мишо Иванов

Ангел Христов

 
 

Щастливи сме, че имахме късмета да пътуваме в Мароко с Мишо! Беше незабравимо преживяване, много динамично и емоционално, представено по интересен и запомнящ се начин! Благодарим на Мишо и неговият екип Уасим и Ибрахим! Без тези мили и сърдечни хора с чувство за хумор, това приключение нямаше да е същото! Препоръчваме горещо Andalutravel и Мишо Пич!👍

Натали Николова

 
 

Незабравимо! Благодарности за всичко,Мишо! Благодарности! За невероятното приключение,наречено Мароко,което нямаше да е същото без този екип и хубавата група! До нови срещи!

Мариета Александрова

 
 

БЛАГОДАРЯ Мишо!Едно приключение което ще запомня завинаги!

Пепи Щерева

 
 

Мишо. Благодарим много ! Беше незабравимо !

Александър Михалков

 
 

Страхотно преживяване.Благодаря!

Теодора Алексиева

 
 

Сърдечно благодаря на Екзотик Холидей за чудесната екскурзия в Мароко и вълшебния гид Мишо Иванов !!! Пожелавам на всеки ценител на екзотиката този туроператор и този невероятен екскурзовод !!! Адмирации!!!Тази екскурзия е супер защото Мишо предава историята и настоящето и води групата по най- добрия начин!!! Мишо е Гид номер ЕДНО!!!🥇Благословия е да те срещне човек!!! Благоденствие!!Прекрасни моменти , изпълнени с прочувствени думи от Мишо- човека Бог , който ни пренесе в душевността на местното население и от пясъците”сътвори” звезди и отвори сърцата ни за земните чудеса в Мароко !!! Мишо е енциклопедия и взрив от емоции , овладяни и предани в красив изказ !!! Благодарим на чудесния българин, който е посланик по света на нашия народ!!! АДМИРАЦИИ МИШО ИВАНОВ!!!!

ПП

Мишо е човек с огромни познания и харизма !!! Той е Човек който вдъхновява и превръща пясъка в злато, отключва душите към доброто и прави пътя в историята магистрала!!! Преживяното в Мароко ни събужда към съпричастност !!! А МИШО е новият Будител и вдъхновява към пътуване не само в настоящето но и откриване на историята на население, бит , поминък и борби за оцеляване!!! Неговият ентусиазъм е пътеводител към истината и духовността на далечен континент и нрави различни на нас!!! Но този човек ни открехна завесата на чудесата на Северна Африка!!! Сърдечно благодаря на Мишо Иванов!!

Благодаря , че Бог ни събра пътищата!!! Успех!!!

Таня Илиева

 
 

Благодаря Misho, че направи тази екскурзия незабравима.Помогна ни да се докоснем и разберем традициите и мисленето на хората в Мароко. Уникален си!! 🇲🇦🐫🌍🥇

Анелия Христова

 
 

Мишо.Беше една фантазия... сбъдната.. Благодаря!

Теодора Сандова

 
 

Мишо е номер 1.Привет от София.Май ще посетя трети път Мароко

Маргарита Георгиева

 
 

МИШО ПИЧ❤️🔥👍🏻🏆

Светлана Динева

 
 

Мичо-Пич, Мечо (Уасим) и разбира се нашия шофьор Ибрахим без книжка (пожелаваме му леко минаване на полигона),

Б Л А Г О Д А Р Я за невероятното изживяване, наречено Мароко, дълго чакано, шарено, различно. Попивах всяка дума, научих хиляди неща от човек, работещ със сърце и душа, и разкриващ красотата на страната, която изучава. Не може да се опише, изживява се! Адмирации, Мишо, влезе ни в черния дроб.

Теодора Стойнова

 
 

С Мишо отивам и на луната😊С теб съм Мишо в Андалусуя 2020...❤️❤️❤️

Катя Йотова

 
 

Misho The Great!

Петър Маринов

 
 

Unos de los mejores guías que han fundamentado el turismo Búlgaro en Marruecos. Un abrazo bien cordial

Ayoub El Hirak

 
 

Благодаря Ви, Мишо ! Върнахте ми спомените от чудесното пътешествие с Вас през декември миналата година !
Желанието ни е да повторим всичко за Нова година 2020, този път с порасналите ни деца !

Георги Димитров

 
 

Адмирации! Уникални сте !😉

Димитър Янакиев

 
 

Здравийте титани! Поздрави на НАЙ-ДОБРИЯ екип! Мишо, носи винаги този огън в себе си...на него и Шехерезада би завидяла! Бъди здрав. Влюбени, благодарение на Мишо всичко надмина очакванията ни! Благодарим Ви.

Владимир Узунов

 
 

Dream Team! The best team 😉

Александър и Симона Владимирови

 
 

Мишо, богат си ... С най - много приятели в света!

Албена Савова

 
 

Мишенце, ти си неотразим!

Елка Конярска

 
 

Сърдечно благодарим на Мишо Иванов и на екипа на Посолството в Рабат за оказаната безценна помощ ❤

Росица Димитрова

 
 

Уважаеми г-н Иванов, благодаря Ви за високата оценка за работата на Посолството на Република България в Рабат. За нас беше удоволствие да се срещнем с нашите сънародници и да им помогнем. Благодарим и на Вас, че като изключителен професионалист без забава се обърнахте към нас и от своя страна така ни съдействахте и ние да успеем бързо, ефективно и навреме да свършим и нашата работа. С уважение, Ралица Димитрова, временно управляващ Посолството на Република България в Рабат.

Ралица Ангелова - Посолството на Република България в Рабат.

 
 

Благодаря ти, че сбъдна мечтата ми! Пустинята ме омагьоса и остана в сърцето ми

Христина Стоянова

 
 

Само Мишо може да говори с тази страст за това невероятно Мароко. Ще повторим това , Misho Ivanov Guid. Заради теб! Поздрави!

Мария Джуркова

 
 

Беше наистина прекрасно преживяване! Мишо има дарбата както да държи вниманието на групата с интересни исторически факти, така и да поддържа индивидуален контакт с всеки. В неговите "ръце" дори препятствията се превръщат във вълнуващи преживявания. Екскурзията беше много близка до реалния живот с целия му колорит. И тримата организатори - Мишо, Теди и Лъчезар - участват от сърце и дават повече от очакваното.
Та така - не беше просто пътуване. Беше вълнуващо преживяване. Благодаря! :)

Лияна Петрова

 

 

Магията на пътешествието е в съприкосновението с нови места, традиции и култури...накой места,говорят сами за себе си,други е необходимо да бъдат обяснени... Имах късмет да опозная Мароко с помоща на гид, който превърна 'пътуватето' в ' ПРИКЛЮЧЕНИЕ '! Хумор, ерудиция, енергия, добро настроение и емоция - безценни качества, който направиха нашата екскурзия цветна и незабравима...
Хиляди благодарности + едно голямо ' МЕРСИ ' за Мишо Иванов! )

Соня Хаджийска

 
 

Дарик Радио

Потопих се в контрастите на Мароко и съм възхитена от изживяването, което изпитах с помоща на увлекателните разкази на Мишо. Благодаря ти, Мишо!

Павлина Петкова

 
 

Изключително приключение Мароко с невероятен водач Мишо!!

Елена Шуматанова

 
 

За Мароко - Винаги Мишо!!!!

Алтемир Алексиев

 
 

Misho is very nice man and love my country.he is doing his best with the guest to show them the best that he can do.

Said Bouelli

 
 

Невероятно е особено с водач Мишо !

Наташа Статкова

 

 

Писмо от групата Мароко есен 2019 написано към Мишо Иванов:

 

Невероятен си! Благодарим, че ни разкри душата на Мароко!

Стефан и Краси

Благодарим ти, Мишо!Показа ни Мароко такова, каквото е.Жив и здрав! Мароко е Мишо!

Пламен и Хриси

Благодаря за невероятните разкази и усмивки

Венци

Благодаря! Успях да науча много за Мароко! Да си жив и здрав и все така много ентусиазиран!

Емилия

С признателност и благодарност, Мишо-Великолепният разказвач на приказки! Майсторски ни преведе през материята към душата на Мароко!

С обич Доктора и Соня

1001 Благодаря, Мишо! Бъди жив и здрав, и продължавай все така прекрасно да разказваш приказки.

С любов Таня

Мишо, ти си ПИЧ!

С уважение Марияна, Елка, Меги, Силвия

Дано времето не промени, Мишо Пич!

Даниела и Жоро

Благодаря за незабравимото преживяване

Гери

Мишо, едно огромно благодаря! Късметлии сме, че бяхме с теб!

Мишо, ВЕЛИК СИ! Благодаря

Невероятно е всяко ново запознанство и вълнуващи емоции. Това, което видяхме, чухме, усетихме и научихме остава завинати

Група Пазарджик

Пожелаваме на Мишо:

тази искрица любов и радост, която носи, да предава на хората около себе си все така непринудено и всеотдайно!

Лабакови

Вени, Види, Вичи Благодарение на Мишо!

Стефана

Благодаря!

Татяна

Благодарим за прекрасната екскурзия! Ще се радваме отново да пътуваме с теб!

Николай и Роси

Мишо, бъди здрав и все така прекрасен разказвач на приказки!

Радост и Ели

Поклон пред най-всеотдайният Мишо ПИЧ!

Богдана и Мария

 
 

За Мароко знаех малко – от примамливите екзотични снимки на пътешественици, от брошурите на тур операторите и препоръките в туристическите справочници. Благодарение на нашия фантастичен гид Мишо Иванов стигнахме много по-далеч от това да посетим мястото. Той ни помогна да опознаем различните лица на Мароко, срещна ни с живи истории и съдби, постара се да ни „преподаде“ история на страната, на религиите, на изкуството, така че очите ни да са подготвени за гледките, които виждаме.
Мишо Иванов е сладкодумен разказвач на приказки. Дори дългите преходи от едно населено място до друго за нас бяха част от любопитната туристическа програма заради неговите интересни разкази за бита и културата, за религията, за управлението, за историята, за икономиката… И всичко това преплетено с много притчи, лични спомени, препратки към различни философски и духовни течения. В началото на нашето пътуване, насред старата медина в Маракеш, той ни се представи така: „Аз съм вашият плетач на кошници. Всеки ден ще оплитам нова кошница за всеки от вас, ще добавям нов щрих в образа на Мароко. С какво ще напълните тази кошница, зависи от всеки един. Надявам се да ви предам духа на Мароко, да усетите ритъма, да почувствате хората, да ги разберете. И да си тръгнете с частица от тази магия в сърцето си…“ Да, магията се случи 😊.

Наталия Тодорова

 
 

Nai Nai Nai Dobriat!Tova e Misho!

Радослав Борисов

 
 

Беше страхотно изживяване цялото това приключение в Мароко с теб и Мечо. Незабравимо!

Исти Стойнова

 
 

Артист си беше от малък! И то, мой артист!

Николай Априлов

 
 

Ех, Мишо, разсмя ме отново от сърце! И всичките тези тринадесет типа хора, вие с Мечо така майсторски успявате да включите в приключението на 110%!!! Мисля си.... трябва да сме имали много добра карма в миналото, за да те срещнем и да споделим едни от най-хубавите си мигове в живота(без преувеличение)! Защото това беше едно магическо съчетание от култура, изкуство, поезия , древна история, невъобразимо дар слово, пътешествие и заразителен хумор и веселба! А тези неща със сигурност и лекота могат да бъдат пренесни в бъдещето! Те са по-силни от всякакви настоящи несгоди! Бъдете здрави! Обичаме ви!💖

Соня Бонева

 
 

От цяло сърце ви благодаря, на вас и екипа, за безкрайното търпение, дипломация, хумор и безценни изживявания с нас, хората. Това не се забравя и за мен винаги ще бъде много важен спомен в живота. Дай боже да има и много бъдещи срещи.😉 Прегръдки и благопожелания.

Милена Кехайова

 
 

С нетърпение чаках да се запознаем. След всички мнения, които прочетох за Вас, нямах никакви съмнения, че екскурзията ни до Мароко трябва да се осъществи точно с Вас. Надявам се да се запознаем през октомври и нямам търпение да разбера към коя от споменатите групи принадлежи моето семейство :D

Десислава Бойкова

 
 

Мишо, чета коментарите на хората от групите,които си водил и не мога да си намеря място от яд.Как не те открих по-рано,а....обикалях "стерилната и скучна донякъде Европа" та и чак до Мексико стигнах.Дали ще имам късмет да видя и Мароко?

Евгения Гайдова

 
 

Върна ме точно на летището в Маракеш и гледката на изхода...мароканец развява българското знаме .Благодарим ти за преживяното приключение и до скоро!Мароко трябва да те направи почетен гражданин !😂😂😂

Кунка Петкова

 
 

Мишо, липсваш ни много. С Марин си мечтаем да се върнем в Мароко, но този път и в пустинята, но само с теб. Всъщност снимката ми на профила е от Мароко. Не я сменям

Рени Калнева

 
     
  Оставете Ваши мнения и коментари на този ЛИНК  
   
  ПИШЕТЕ НИ НА имейл; teveric@yahoo.es или от ТУК  
За контакти телефони Испания: +34 687 15 25 22;email; teveric@yahoo.es